Светът

Tsargrad.tv: Руските лекари започнаха да лекуват COVID-19 по нов начин

(Дез)информация/Анализи

В Русия започнаха клинични изпитвания на нов метод за лечение на коронавирусната инфекция, чиято същност е вдишването на хелиево-кислородни смеси, нагряти до висока температура. Това заяви ръководителят на Института по имунология и физиология на Уралското отделение на РАН Валери Черешнев.

Той поясни, че новият метод засега се използва само в Санкт Петербург и Коми. Освен това той вече се използва при лечението на пациенти с коронавирус.

„Вече лекуват, отвеждат директно в клиниката“, цитира го ТАСС.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Черешнев отбеляза, че този метод се използва заедно с механичната вентилация.

Резултатите не могат да не ни зарадват – хелият помага на кислород да достигне до алвеолите, което означава, че помага насищането на белите дробове с кислород, улеснява дишането на пациентите и, следователно, облекчава общия ход на заболяването.

* https://tsargrad.tv/news/russkie-vrachi-nachali-lechit-covid-19-po-novomu_250749

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *