АкцентРегионът

Rossaprimavera.ru: Арестуван е министър-председателят на Федерация Босна и Херцеговина

Случаят за закупуването на 100 вентилатори в Босна и Херцеговина (БиХ) набира скорост, на 28 май бяха арестувани трима души, включително премиерът на Федерация Босна и Херцеговина (едно от полуавтономните образувания на БиХ) Фадил Новалич, съобщава „Dnevni avaz“ на 29 май.

Фадил Новалич беше арестуван, след като беше разпитан като заподозрян в Държавната агенция за разследвания и отбрана.

Той прекара повече от шест часа в тази агенция, подозира се, че е участвал в дело за закупуването на 100 вентилационни устройства за 10,5 милиона конвертируеми марки от Китай в БиХ.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Припомняме, снощи беше арестуван и директорът на Федералния отдел за гражданска защита Фахрудин Солак, а с него беше задържан и Фикрет Ходжич, собственик на „Сребърна малина“.

Коментар на АА

Какви са предимствата на външното опекунство – парите и далаверите са под надзор. И тамошния ДАНС го арестува премиера на страната без да им мигне окото.

За сведение подобни сделки и документи по тях има и у нас.

https://rossaprimavera.ru/news/4032ecd1

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *