Регионът

NEWS-FRONT.INFO: НАТО съветва Румъния да увеличи военното присъствие на САЩ на своята територия

(Дез)информация/Анализи

Алиансът мотивира оценката си с факта, че Русия продължава значително да укрепва военния си потенциал в Черноморския регион.

Както rri.ro съобщава, позовавайки се на изявление на заместник генералния секретар на НАТО, румънеца Мирча Джоане, чрез разполагане на някои американски военни бази на своята територия, както и елементи от ракетния щит на съюзника, Румъния може да допълни военното присъствие на САЩ на своята територия, ако пожелае.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




„Мисля, че трябва да представим редица аргументи, които са много очевидни. От една страна, това се дължи на агресивното присъствие и укрепването на настъпващите военни сили, които Руската федерация има в Черно море и от Черно море; а от друга страна, тук базата в Когелничану (на югоизток) е идеално разположена географски и стратегически за тези експедиционни елементи и аз съм убеден, че нашите лидери, нашите военни, нашите дипломати са много добре запознати с тези аргументи и съм сигурен, че сега или в бъдеще те ще използват своето влияние и професионализъм, за да могат да развиват интересите на страната ни “, каза Мирча Джоане.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *