АкцентСветът

Tsargrad.tv: „Ето защо ние критикуваме Германия“: Варшава посочи основната причина за неприязън към Русия

(Дез)информация/Анализи

Варшава посочи основната причина за неприязънта си към Русия. Според полския премиер Матеуш Моравецки в Полша русофобия уж няма, но има едно нещо. „Ето защо ние критикуваме Германия“, каза той.

Става въпрос за газопровода „Северен поток 2“.

„Има някои неща, които не ни харесват, например„ Северен поток 2 “- каза той.

Според Моравецки парите за този проект ще отидат за спонсориране на руско оръжие. Освен това той отбеляза, че „СП-2“ ще отреже Украйна от доставките на газ за Европа и тогава Русия ще може да направи „каквото си поиска“ с Украйна.

Той отбеляза, че точно поради тази причина и двата „Северни потока“ представляват заплаха за „нашия регион“.

„Ето защо ние критикуваме Германия“, каза той.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Полският премиер поставя акцента точно там където трябва да бъде поставен, а именно върху несъвместимостта между търговския и отбранителния отпечатък на проектите заобикалящи Украйна. Те съдействат пряко за финансиране на военния бюджет на страна с доказано агресивна политика – няма друга страна в ЕС която да е нападнала свои съседи и да е анексирала чужди територии.

И в същото време да инвестираме в отбрана срещу тази страна. Русия печели два пъти – и като отнема финансов ресурс у нас, с който финансира агресивната си политика и втори път като ни принуждава да отделяме допълнителни ресурси за отбрана пак срещу същата политика.

Двойна щета.

Казаното от Моравецки важи в пълна степен и за българския сегмент на проекта Турски поток – веднъж даваме пари за руския монопол върху природния газ и втори път да се отбраняваме от Русия.

https://tsargrad.tv/news/imenno-pojetomu-my-kritikuem-germaniju-varshava-nazvala-glavnuju-prichinu-neljubvi-k-rossii_271358

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *