Светът

IES ENERGY BRIEF: Shell става първата западна фирма, която продава LNG на Унгария

Zacks, September,  2020 , finance.yahoo.com

Royal Dutch Shell plc RDS.A наскоро сключи сделка с Унгария, чрез която компанията ще доставя 250 милиона кубически метра втечнен природен газ годишно за страната в продължение на шест години. Газът ще бъде доставен през терминал за втечнен природен газ на остров Крк в Хърватия. Планира се терминалът да започне работа през следващите няколко месеца.

Това е първият път, когато Унгария сключва дългосрочен договор за доставка на газ със западна енергийна компания. Като смел опит за енергийна диверсификация на страната, страната ще получи 10% от доставките на газ от Запад.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Като цяло Унгария е зависима от Русия за доставките на газ и никога не е имала дългосрочно споразумение за доставка с друг продавач на газ, освен руския Газпром.

Газпром експорт подписа четири дългосрочни договора с унгарския вносител на газ Panrusgas за общо 4,2 милиарда кубически метра годишно. От четирите, два договора приключиха миналата година, докато останалите два са планирани да бъдат сключени през следващата година.

За отбелязване е, че Унгария се договори за 6,2 милиарда кубически метра с Газпром и има за цел да има гъвкаво дългосрочно споразумение с компанията.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *