Светът

IES ENERGY BRIEF: Американската агенция за енергийна информация /EIA предвижда до 2050 г. солидно глобално търсене на нефт, газ и възобновяеми източници

By Tsvetana Paraskova – Oct 06, 2021, oilprice.com

Ако настоящите политически и технологични тенденции продължат, глобалното потребление на енергия и свързаните с енергията емисии на въглероден диоксид (CO2) ще се увеличат до 2050 г. в резултат на населението и икономическия растеж

Добивът на нефт и природен газ през следващите три десетилетия също ще се увеличи, най -вече за посрещане на нарастващото потребление на енергия в развиващите се азиатски икономики

Глобалното търсене на възобновяеми енергийни източници до 2050 г. ще се увеличи най -много, но търсенето на петрол и природен газ също ще се увеличи, макар и с по -бавни темпове, установява Американската администрация за енергийна информация (EIA) в своя анализ Energy Outlook 2021/ Международна енергийна перспектива за 2021 г., публикуван в началото на октомври.

Прогнозата за 2021 г. съдържа дългосрочните прогнози на EIA за предлагане и търсене на енергия в световен мащаб и по региони и източници.

Ако настоящите политически и технологични тенденции продължат, глобалното потребление на енергия и свързаните с енергията емисии на въглероден диоксид (CO2) до 2050 г. ще се увеличат в резултат на увеличаване броя на населението и икономическия растеж, се казва в анализа на EIA.

Продажбите на електрически превозни средства (EV) ще растат, което ще доведе през 2023 г. до пик на парка на колите с двигатели с вътрешно горене в развитите икономики  и през 2038 г. в световен мащаб, според EIA.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи. Подкрепете ни.




И все пак, въпреки нарастването на продажбите на електромобили, световното потребление на енергия ще продължи да расте, което ще доведе до 2050 г. до ръст на глобалните емисии на въглероден диоксид, свързани с енергията, според  прогнозата на EIA.

Новото производство на електроенергия в световен мащаб ще идва предимно от възобновяеми енергийни източници, но природният газ, въглищата и все по -често батериите ще продължат да се използват за подпомагане на натоварването и подпомагане на надеждността на мрежата, отбелязва EIA.

„Въпреки че новото поколение съоръжения  ще се задвижва до голяма степен от възобновяеми източници, източници на производство- като например технологии за добив на природен газ и въглища, както и батерии – ще останат важни, особено за надеждността на мрежата“, според прогнозата.

Добивът на нефт и природен газ също ще се увеличи през следващите три десетилетия, най -вече за посрещане на нарастващото потребление на енергия в развиващите се азиатски икономики. Потреблението на течни горива в развиващите се азиатски страни се очаква да се удвои почти до 2050 г. в сравнение с 2020 г. в референтния случай на EIA.

Азия също ще се стреми да увеличи вноса на суров петрол и нефтопродукти, което ще бъде задоволено преди всичко от увеличеното производство в Близкия изток, заяви американската администрация.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *