IES ENERGY BRIEF: OMV Petrom през следващата година ще започне сеизмична кампания на стойност 30 милиона долара в офшорните райони на Грузия

Source: OMV Petrom

OMV Petrom, най-важната петролна и газова компания в Румъния, ще стартира през 2022 г. голяма сеизмична кампания на континенталния шелф и в офшорната икономическа зона на Грузия, кампания, оценена на стойност 30 милиона щатски долара.

Миналата година OMV Petrom обяви, че ще проучи нефтените и газови находища в териториалните води на Грузия в Черно море, след като спечели търга за лиценза на II блок в Черно море край Грузия, съобщи Profit.ro.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи. Подкрепете ни.
През април Грузия подписа споразумение за споделяне на продукцията с OMV Petrom. Според документа, румънската компания е подготвила 7-годишен бизнес план за Грузия. Офшорният проучвателен периметър II блок обхваща обща площ от 5 282 квадратни километра.

В същото време в периметъра на Хан Аспарух в българското Черно море компанията обработва „сеизмични данни с цел локализиране на бъдещи места за сондажи“.

OMV Petrom плати 181 милиона леи (36 милиона евро) на OMV за 42,86% от офшорния проект Хан Аспарух в България.

https://www.actmedia.eu/energy-and-environment/omv-petrom-to-begin-usd-30-mln-seismic-campaign-in-georgia-s-offshore-next-year/95175

https://www.romania-insider.com/index.php/omv-petrom-seismic-campaign-georgia

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *