АкцентРегионът

IES ENERGY BRIEF: Каспийският тръбопроводен консорциум спира товаренето на петрол от две места за акостиране на Черно море

https://www.reuters.com/markets/commodities/cpc-suspends-oil-loadings-two-black-sea-mooring-points-sources-2022-08-20/

August 20, 2022 Reuters

МОСКВА – Каспийският тръбопроводен консорциум (CPC) преустанови товаренето на петрол от две от трите единични точки за акостиране (SPM) на своя черноморски терминал Южна Озереевка за инспекция, казаха два източника, запознати с товаренето, пред Ройтерс.

„CPC спря зарежданията от SPM-2 от 17 август поради проверка, а SPM-1 е офлайн от по-рано този месец поради същата причина“, според един от източниците, който отказа да бъде назован, тъй като не е упълномощен да говори пред пресата, каза Ройтерс. Той каза, че зареждането продължава от SPM-3.

Зареждането на Каспийският тръбопроводен консорциум досега не е било засегнато много, поради по-ниските от очакваното доставки чрез CPC, на фона на поддръжката на две големи петролни полета в Казахстан – Tengiz и Kashagan, казаха източниците.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Представител на Каспийският тръбопроводен консорциум не беше открит за коментар.

От Каспийският тръбопроводен консорциум заявиха в началото на август, че доставките през нейната система са значително намалени, поради поддръжката на Tengiz и Kashagan, без да се дадат данни.

Каспийският тръбопроводен консорциум през тази година  многократно спира зарежданията от своите SPM, поради дейности по поддръжката и инспекции.

Износът на суров петрол CPC Blend беше определен на 5,026 милиона тона за август.

Основните акционери на CPC са руският петролопроводен монополист Transneft с 24%, казахстанската KazMunayGas (19%), Chevron Caspian Pipeline Consortium Company (15%) LUKARCO BV (12,5%), Mobil Caspian Pipeline Company (7,5%) CPC Company (7% ) и Rosneft-Shell Caspian Ventures Limited (7,5%).

Превод Алтернативи и Анализи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *