АкцентСветът

ВОДОРОДНА ПОЛИТИКА: Съветът на италианския регион Emilia Romagna стартира търг за възобновяван водород

By Jake Stones, 19-Jan-23 

ЛОНДОН (ICIS) – На 16 януари Съветът на италианския регион Emilia Romagna обяви стартирането на търг за проекти за възобновяван водород, с помощта на които ще бъдат разработени изоставени промишлени зони, предлагащи подкрепа за производство, съхранение и производство на енергия.

Тръжният процес има за цел да насърчи децентрализираното производство на водород, като изходът е насочен към употреба в промишлеността и транспорта. Търгът е отворен за компания от всякакъв размер, с потенциал за индивидуално или съвместно участие, с ограничение от пет компании.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Всички проекти, предоставени за търгуване, трябва да бъдат разположени в изоставена промишлена зона и да имат за цел да произведат възобновяем водород.

Максималната субсидия, за предложението за проект, не може да надвишава 19,5 милиона евро, но разпределението на финансирането може да включва включването на парите за съхранение, при условие че разходите за съхранение не надвишават 50% от общите разходи по проекта, и за производство на електроенергия, докато производството е в рамките на 10 км от проекта и представлява над 20% от капацитета на проекта за възобновяван водород.

Проектите могат да бъдат в диапазона от 1-10 MW и трябва да бъдат завършени до 30 юни 2026 г., ако бъдат успешни.

Общото потребление на енергия от тон водород не може да надвишава 56 MWh.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *