АкцентСветът

Леонид Поляков: Съществуването на сегашната Русия е огромна опасност за световния ред

Благодарни сме на България – една от страните, оказали ни най-силна подкрепа. В началото на агресията понесохме тежки нападения от страна на руските ВВС. И за да им се противопоставим, използвахме само нашите Миг-29 и Су-27. Имахме нужда от резервни части и те ни бяха предоставени от редица държави, така че е трудно да се определи кое откъде е дошло. Чуваме само спекулации от журналисти, но не и конкретни данни от представители на властите. Така че можем да говорим за възможност, но не мога да потвърдя. Не за първи път чуваме краен срок по отношение окупацията но Донбас, но крайните срокове винаги се нарушават. Вярвам, че те отново ще бъдат нарушени. Все още успяваме да се отбраняваме без танковете от Америка и Германия. Напредъкът на руснаците в Донбас е абсолютно незначителен – 20-30 км за година. С това темпо едва ли ще им дадем да постигнат успех. Основният ни приоритет е да освободим напълно суверенната си територия. Затова се нуждаем от допълнително укрепване на отбраната. Това коментира в студиото на Алтернативата военният експерт Леонид Поляков.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





Засега на дневен ред остават изтребителите и ракетите с дълъг обсег. Не само САЩ, но и Нидерландия, Франция и Полша говорят за възможността да се предоставят на Украйна различни видове бойни самолети. Само немският канцлер до момента се е въздържал.
Съществуването на шовинистичната и имперска Русия в момента е огромна опасност за световния ред. Не лесно да се предвиди каква опасност би могло да е това, но се подготвяме да всякакви възможности.
Украйна никога не е била ядрена държава. Разбира се имахме ядрени оръжия на наша територия след разпада на СССР, но реално никога не сме имали оперативен контрол върху тези оръжия.
Стараем се да сме като България – надежден партньор и член в ЕС и НАТО, за да допринасяме към благосъстоянието на Европа с ресурсите, с които разполагаме. Темата с корупцията несъмнено е на дневен ред и то не само заради предприетите от Украйна мерки. Имаме тенденция към намаляване. Мерките за борбата с корупцията са по-ефективни с времето, но имаме да извървим още път. Мерките на американското правителство също ще са ни от полза. Те ще спомогнат за премахването на фалшивите обвинения за доставки на оборудване и оръжия от страна на САЩ.
Според украинската конституция избори по време на война не могат да се провеждат, така че за избори ще можем да говорим едва след края на войната. Твърде вероятното е решението на гласоподавателите за всяка политическа партия да е въпрос не само на корупция и други подобни наболели проблеми, а как Украйна реагира на тези случаи, когато се появяват. Като във всяка държава, посочи в заключение експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *