България

Комунистическата пропаганда в България не е спирала и продължава да съществува под друга форма

Вероятно цялото общество има вина за състоянието на медийната среда в момента. Бяхме приспани от очаквания и надежда, че нещо ще се промени и вместо обществото да съзрее, че всяко обещание за по-добро е добре скроена лъжа, ние се докарахме дотук. Развиках се на Петров (Волгин). Поради леко шегаджийското и небрежно говорене на Петър съм го приемал леко несериозно. Учителката ми по литература казваше: „В първата част на повестта Бай Ганьо е забавен, обаче във втората част става страшен и опасен.“ Гледам на Волгин като на литературния герой Бай Ганьо, той навлезе във втората част на повестта и това ме плаши, защото влиза в хора на Костадинов, който веднъж ме заплаши, че съм включен в негов списък за след време. Това коментира в студиото на Алтернативата фотожурналистът Цветан Томчев.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940





По повод Народния съд, попаднах на интервю на Мирчо Спасов от 83-4 г., в което казва как са бързали и как преди обявяването на международните дати за съд нашите получават разпореждане от Москва и започва масово клане. И Когато Петров каза, че за такива като Хампарцумян трябвало да се възстанови Народният съд, аз се възпламених. Яростен съм. Има хора, които много внимателно анализират обстановката. Волгин всъщност изпълнява поръчка. Любопитна е историята как от Видинско влиза в НГДЕК, наблюдаван е от Тайните служби през 88-а като буден ученик, а в казармата получава писмо от сина на Марко Семов, проф. Атанас Семов, с революционна тематика и биват осъдени. Тогава благодарение намесата на Марко Семов, който е близък с Тодор Живков, им прощават и ги пращят по строителни поделения. Вероятно тогава е станала връзката с нашия Петров. Гледам го колко е уплашен – цитира ме по-често от известни политици. Като журналист съм научил, че когато си много открит и си казваш всичко, няма какво да ти направят.
Заедно с Костадинов налагат просташки и агресивен език. Искат да разделят обществото на отбори и да създават омраза. Директорът на БНР заяви, че щяло да стане прецедент, ако го уволнят. В събота ще стоим до дупка пред Радиото. Не само на мен ми е писнало!
Нагледах се на фотографии до 1944 с текстове, за да опозная оная Царска България. Имаше моменти, в които се вълнувах и просълзявах, като гледах каква България е загинала и изчезнала. Тям имаше и снимка във в. Политика от 1923 г. как били задържани шпиони, на които от Коминтерна им дал пари, пишеше и адреса. Ще проверя на ул. Раковски кои са тия хора. Царската власт налага тежки санкции върху всяка комунистическа дейност и въпреки това, имаме двама шефове на Коминтерна – Коларов и Димитров. Това са много сериозни факти за българската история. Защо е имало Закон да защита на печата и Закон за защита на държавата? Подобно на колегата си Волен, Костадинов твърди, че сме колониална държава – лесно е да им се влезе в тона, само че ние не сме колониална държава на тази, за която твърдят, а на тази, която нападна жертвата си. Не можеш да правиш в смутно време контрапреврати. Те се правят, когато държавата се съвзема. Правя асоциации с комунистическата пропаганда в България, защото тя не е спирала и продължава да съществува под друга форма. Обичам да следя сводката с решенията на служебните кабинети. Примерно през 14-а г. последното решение на Г. Близнашки беше да върнат храм-паметника „Александър Невски“ на БПЦ. Зачудих се защо точно той си казах, че е знак, свързан с Русия, защото тя държи БПЦ. Изплашен съм колко са активирани във всички посоки, сподели в заключение Томчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *