Промяната ще започне от София, защото единствено в областните центрове няма крепостничество

Номинацията на Хекимян е по-скоро флирт с журналистиката. Много журналисти минаха през годините, дори със собствени политически проекти, но после изчезнаха от политическото пространство. Така че медийният образ на Хекимян ще му изиграе лоша шега. Кандидатурата му е подготвяна, премисляна и тепърва ще разберем какви са били целите и защо Борисов реши този път да употреби журналист. Може би се опитва да се извини на гилдията, че ги наричаше мисирки. По-скоро иронизирам избора му. Жалко за професионализма на Хекимян. С неговата номинация ГЕРБ нямат никакъв шанс на тези избори. Идвам от кухнята на грубата политическа игра. Нямам сведения за договорки. Откакто подкрепи правителството, играта на Борисов е самооцеляването и изчистването на образа му. В една завладяна държава той направи всичко възможно да похарчи много хора около себе си. Днес не присъстваше лично при обявяването на кандидатурата. Защо? До Хекимян стояха Дончев и Георгиев пребледнели. Употребява ги и след това ги унижава. Такава беше и ситуацията с Цачева, коментира в студиото на Алтернативата политическият анализатор Осман Октай.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

След убийството на Петров и завръщането на Божков, Борисов има една цел – да се погрижи за себе си. Употребява дори внуците си, за да го съжаляваме, да го харесваме и т.н. Но има да положи още много труд, за да изчисти образа си и самохвалството не му върши работа. Борисов е дискредитирана бита карта. Тези избори ще променят много неща и той неслучайно избира от задния ред почти непознати хора. В момента се опитва да употреби Хекимян точно с такава цел. Заедно с Пеевски и Доган, Борисов иска непременно да унищожи протестната енергия, която ги унижи през 2020 г. Той е наранен и още го боли за онова време – колко много плакати имаше срещу него в страната и чужбина. Независимо че много хора от обкръжението му бяха отстреляни и в центъра на София не можаха да оцелеят, той оцеля и овладя държавата единствено със своята хитрост.
В разговор с ПП постоянно ги питам струва ли си да платят като старт на промяната лична политическа цена за днешните им дела. За да се промени България, всеки един български гражданин трябва да заложи главата си за промените. Така са правили и възрожденците ни в началото, когато стартира Независимостта на България. Човек трябва да е готов да похарчи себе си. Тези млади хора са готови да се саможертват, но в състоянието, в което се намират, правят прекалено много отстъпки в опита си да постигнат добрите си намерения. Мисля, че ще се провалят, защото се събраха с вълка в овча кожа и това ще удари по имиджа им.
В ДПС се случват интересни неща. В момента върви сблъсък на Доган и Центъра с местните феодали, които самите те създадоха. Доган сблъска местните феодални кръгове, организирани покрай управлението на Хасан Азис и окопани от 20 години. Трудно е веднага да ги елиминираш. В момента ТЕЦ-Варна е осъден да плати 50 млн. лв. на Булгаргаз. Тези пари някой трябва да ги осигури на Доган, за да може да излезе от сложната ситуация. В годините много негови посредници рекетираха и министри, и политически кръгове, като някои плащаха дори с живота си или изчезваха от публичното пространство. Сега тази игра я играе Пеевски. Когато демонстрираш власт и че контролираш всичко, вкл. и Църквата, и когато те рекламират всички завладени медии, си мислиш, че можеш да плашиш. Като натиснат копчето, лизинговите компании казват на зърнарите: „Или прибирайте тракторите, или платете цялата сума.“.
Разчитах на опита на Иванов и Атанасов да бъдат в помощ на ПП, за да се изпълнят тези неща в Програмата на правителството. То можеше спокойно да се нарече „правителство на малцинството с програмно управление“ и програма от пет точки. И всеки ден да си пред хората, за да обясняваш кой те саботира и кой проваля реформите. След нова година ще наблюдаваме такива събития и именно тези провали ще доведат до предсрочни избори заедно с европейските избори през май.


Местните избори ще решат много неща. Ще има сложна ситуация в сесията на Общината. ПП-ДБ дори и да спечелят, няма да имат мнозинство съветници, което отново ще ги принуди да направят коалиция.
В страната изборите ги правят местните феодали. Хората са превърнати в зависими крепостни. Гражданинът няма никакъв шанс, но той не трябва да се страхува, като отиде до урната. Нещата са преодолими от национално до местно ниво. Ние нямаме силно местно управление и всичко това трябва да се преструктурира с нов закон. Промяната ще започне от София, защото единствено в областните центрове няма крепостничество. Софиянци са интелигентни избиратели. В България трудно можеш а намериш независими фамилии, за да излъчиш независим кандидат. Но промяната неминуемо почва от София, уточни в заключение анализаторът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *