България

Няма промяна, а преподреждане, което ще компрометира евроатлантизма

Винаги, когато дойде зимата, започват атаки. За да може човек да даде оценка, трябва да има поглед върху ситуацията. Избягвам политически и популистки лозунги. Нещата трябва радикално да се реформират. Партиите със сериозно присъствие в СОС продължават да възпроизвеждат непродуктивен модел на поведение, който наблюдавахме и на национално ниво. Не може след като нямаш мнозинство, да се опитваш да представяш всички пред свършен факт. Плаващите мнозинства не са стабилни. Нужно е сериозно коалиционно споразумение. Издигнаха Бонев с ясното съзнание, че нещата се възпроизведат. Без да се конституира СОС, няма как да се случат нещата. Притеснява ме, че кметът продължава да „виси във въздуха“ както по време на кампанията, а други хора да сглобяват нещата политически. Не виждам имената на екипа му на масата. Видяхме няколко крайно несъстоятелни предложения. Говорят се левичарски неща, които няма кой да подкрепи. Идеята общината да се намесва чрез фирмите си в частните имоти е много лош рецидив от миналото. Всяка намеса на държавата и общината поражда корупция, коментира в студиото на Алтернативата общинският съветник от „Синя София“ Иван Сотиров.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Надцакването на партньорите в некоалицията руши парламентарната система и уважението към институциите и партиите. Затова е ниска активността. Не може партиите от мнозинството непрекъснато да са във война. 90% от нещата, предлагани от партиите, са добри. Проблемът е, че като дойдат на власт, почват да правят обратното на обещаното. Скъпите кампании си имат цена. За политическите постове са нужни хора, доказали своята последователност, да са морални, почтени, лоялни и компетентни. Когато ПП-ДБ имаха превес, щяха да водят играта. Накрая изядоха боя и платиха сметката. Призовавахме да се направи коалиция, за да се спазват коректно евроатлантическите ни приоритети и да се търсят решения на основните въпроси. Сегашната коалиция използва евроатлантизма като параван, а виждаме, че става битка за финансовите ресурси. Виждаме битката за сфери на влияние и пласиране на определени олигархични кръгове от едрия енергиен и финансов бизнес. Няма промяна, а преподреждане, което ще компрометира евроатлантизма.

Пеевски се гаври с тези хора – демонизираната фигура, на гърба на която те 10 години правиха кампании. Сега нито един от лидерите няма забележки по отношение на лицето Пеевски. ДПС е партия, вредна с практиките си, защото възпроизвежда модели пит „Коза Ностра“. Във всички партии има олигархично-корпоративен модел, но ДПС трябва да бъде държана вън от властта.
Ако не бъде избран председател на СОС, агонията ще продължи. Въпросът е, че хубавите неща за София няма как да бъдат стартирани, без да се конституира СОС, посочи в заключение общинският съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *