АкцентУкрайна

Носителите на европейското начало са в отстъпление, но резултатът ще зависи от събитията на фронта в Украйна

Картината е апокалиптична, слава Богу не с мащабите на Русия, а на български краен квартал. Негодниците ни са с дребен махленски манталитет и, освен че са зли и алчни, са страхливи. Откакто руснаците започнаха да притискат украинците, се провали и ротация, и правителство. Очевидно ББ и ДП си мислят, че имаше временно надмощие на западния свят, но вече Путин е силният човек и всички трябва да му се подчиняват. Работим със семпли мозъци, които мислят семпли неща. През последните 200 години обществото ни не е имало мнозинство от българи, които да са искали да живеят по западен образец. Тъй като ПП-ДБ са нови в калните борби, не очакваха унизителната помия, която им се срути на главите, и нямат изградени защитни механизми – не ги чуваме! Кампанията е отвратителна. Носителите на европейското начало са в отстъпление, но резултатът ще зависи най-вече от събитията на фронта в Украйна, където украинците се жертват и умират заради нас и трябва да им помагаме материално, идейно и духовно, коментира в студиото на Алтернативата проф. Евгений Дайнов.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


От действията на сл. правителства по повод Украйна нищо не зависи. То ще спре всякакъв напредък по какъвто и да било въпрос и ще обърне нещата в полза на хищниците, олигарсите, негодниците и руските им приятели. Щом се тръгне срещу природата, значи лошите се връщат. Три години нямат онзи достъп до публични средства, който имаха, сега са се нахъсали. До 9 юни трябва да сме много внимателни, защото изгладнелите глутници ще се опитват да отхапват големи късове от общите ни ресурси.
Големите медии са криво огледало – пръскат отрова. И ти ако не си отровен, ще отровят и теб. Тази медийна гангрена обаче помага на бутиковите програми, които са чудесни и са на нивото на BBC. Политиката е израз на етиката на ниво общество, т.е. на морала, тя е онова подразделение, което прилага доброто на нивото на държавата, следователно връзката между доброто и политиката е изначална. Българските партии продължават да имат постмарксически махмурлук, а трябва да са изразители на ценности и да се борят за общото благо. А патосът на марксизма беше да сведе човек до нивото на животно – всички разговори за ценности за него бяха лъжа и имаше само интереси. Историческият български цинизъм е: „Този, щом ми говори за ценности, значи ме лъже.“. Затова и марксизмът вирееше така добре тук.
Колкото до ГЕРБ-ДПС си представям орди, убедени, че ще сринат града, надават дивашки крясъци и около тях разни шамани се въртят в дивашки победни танци. Целта на тези крясъци е да ви уплашат. Колко пъти сме имали проевропейски правителства: Ф. Димитров – 9 м., Ив. Костов – цял мандат, К. Петков и Н. Денков. И въпреки това България не е в положението на Грузия, Сърбия, Македония или Молдова. Цяло чудо е, че от време на време добре организирани проевропейски малцинства успяват да подбутнат страната напред. Сега очаквам да отмъщават, да уволняват, да превземат фирми и медии… Активните мероприятия не са от вчера. Въпросът е дали ще възстановят практиката омаскарените да ги вкарват в лагери.
Западът се събужда ужасно бавно и непоследователно от онази летаргията и чембърлейщината, затова получи и позора, и войната. Надявам се евентуалните украински победи да им върнат гръбнака, посочи в заключение проф. Дайнов.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *