България

Посланичката ни в ООН е защитила достойнството на България

За фалшивият евроатлантизъм има много индикатори, които показват, че това, с което се хвалиха Пеевски и Борисов, е едно прикритие за непроменената им същност. Гласуването в ООН беше битка на Вучич, подкрепен от Русия, срещу споменаването на думата „геноцид“, залегнала в Резолюцията, изработена от България заедно с Германия и 20 други държави. Там се обсъжда явлението „геноцид“ по принцип и се решава 11 юли да бъде честван като Ден на геноцида в Сребреница, където са избити над 8000 души. Вучич повежда мащабна кампания, за да не се приеме тази резолюция, макар Сърбия да не е спомената. Формално погледнато българската позиция вече е одобрена от правителството на Главчев, но в 12 без 5 той изпраща открита телеграма с указания, които посланичката ни в ООН не е изпълнила. Направила го е и защитавайки достойнството на България. Още на другия ден Вучич заяви, че е изненадан, че някой в България не си е спазил обещанието. И ето го гафът, след който започва „омазването“: ГЕРБ тръгва да се опровергава, без да е спомената, а МС пускат позиция без думичката „геноцид“. Позицията на Главчев е на Русия и Сърбия едно към едно. Нито един от тези хора обаче не си е мислел за последствията за държавата, коментира в студиото на Алтернативата Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

От времето на социализма не сме давали права на руснаците върху нашата индустрия. Те са се отказали от тях, защото са знаели, че няма юридически права да искат да контролират. При третия мандат на Борисов, когато започва кампанията за сближаване с Русия, сме били на косъм да приемем исканията на руснаците – друг пример как зад привидния евроатлантизъм върви продажбата на българските интереси. На унизителна пресконференция Борисов се извинява на Путин и се държа като подвасален.
Приемът на белгийския посланик не означава, че някой приема Пеевски в Европа. Няма как да минат номерата на Борисов. Основната новина от София покрай Асамблеята от преди няколко дни беше, че над 400 души приеха декларация с точка призив –държавните ръководства да разрешат Украйна да поразява цели по непосредствена вражеска територия. И всички бяха „за“. От днес вече и САЩ разрешават. По вчерашно твърдение на Борисов обаче това не трябвало да се случва, защото „ще има адекватен удар срещу нас“ – едно към едно думите на Путин и Песков. Това нещо подозрително изчезна от сайтовете.
Важно е да гласуваме на тези избори. ПП-ДБ ни дължат извинение, но ние трябва да подкрепим каузата. Грешките не трябва да се наказват чрез негласуване, защото гласовете ще отидат при двамата близнака от билборда. Гласувайте за демократичните формации.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *