АкцентБългария

„Магнитски“ има изключително възпитателен ефект. Успя да превърне ББ и ДП в евроатлантици

Не е трудно да се намерят шест гласа в този парламент за съставяне на правителство, друг е въпросът, че всеки иска третия мандат. Първият – правителство на малцинството – е почти обречен. За избора на мин.-председател са нужни 121 гласа. Борисов разполага с достатъчно патерици в парламента, въпросът е дошъл ли е моментът тези партии да бъдат демаскирани. Не е, защото все още ГЕРБ и ДПС не могат да управляват в абсолютно спокойствие. Лидерите им не са достатъчно изпрани, макар последната политическа кампания да доказа, че избирателите на ГЕРБ нямат проблем да имат коалиция с ДПС. И сега върви борба за надмощие – ББ или ДП може да влияе на повече депутати. Явно Пеевски. В момента управляват тримата с Радев. От общо управление ги спира единствено неудобството. Очертава се, че дори при тази ниска избирателна активност, няма да си осигурят повече от 122-ма. Следващи избори са им необходими, защото безоблачното им управление минава през 1) окончателното разбиване на ПП-ДБ, което означава поредно дискредитиране на лидерите или да им се вбие клин; 2) БСП да бъде смачкана или обърната с хастара навън, защото Нинова е неудобна за Радев. Възможно е да се получи по-широка платформа в ляво, заради която да се замисли дали да си прекрати предсрочно мандата, коментира в студиото на Алтернативата Весислава Танчева, пиар експерт, „Боец“.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


Тежестта на столицата е дълбоко подценена по отношение на изборните резултати и така ще бъде, докато списъкът на ЕСГРАО не се изравни с изборния. Продължаваме да работим с 6.7 млн. избиратели и да имаме 5.8 млн. жители. Абсурд! А ЦИК е в състав, съответстващ на шест парламента назад.
Забавният момент е при третия мандат. Сблъсъкът на двете мафии – Живкови и Дойнови – е напълно възможно да повлияе. Двамата от големите лидери, които по стечение на обстоятелствата са от едната страна на този сблъсък – Пеевски и Борисов, – са силно „намагнитени“. Така винаги ще имаме двама послушни лидери. Глобалният пакт „Магнитски“ има изключително възпитателен ефект. Той ги превърна в евроатлантици – нещо немислимо преди това. Липсващият 1 млрд. от Турски поток е разпределен именно между групата на ББ и ДП. Скептична съм, че ББ ще бъде намагнетизиран, защото влиятелните американски фигури в България са разделени на две – про- и антиБорисов, и неговото лоби е по-силно. Чака се Тръмп да спечели изборите и вероятно затова бързат следващите избори у нас да са преди американските. Така ще си гарантират, че какъвто и да е резултатът, ще имат пълната власт в България.
Ако Радев вече не е президент, за какво му е президентска република. На него му трябва база, върху която да стъпи и да изгради политически проект, посочи в заключение Танчева.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *