АкцентБългария

Предупреждаваха ни, че ДПС ще си изиграе ролята и ще се превърне в нормална партия

Оценката за Борисов би трябвало да е отличен – на момента върна мандата със структура и изпълнен. Около 15-на години ДПС не беше във властта, но реално беше в нея. Тече съгласуван ход – уж няма хора на ДПС, но пък миналата седмица се назначиха знакови лица на ДПС за областни и зам.-областни управители, за да може Борисов, ако състави кабинет, да се извинява с това, че са назначени от служебното правителство. Едва ли му стига това на Пеевски, но да не забравяме колко лица от кабинета Денков останаха в сл. правителство, а сега ги има и в това на Желязков. Не очаквайте турски имена сред министрите, а когато имената са български, не можем да разберем кой какъв е. Ако ДП смяташе, че кабинетът ще мине, едва ли щеше да почне с чистките в ПГ в този момент, освен ако няма уговорка една част от по-малките парламентарни групи да не участват в заседанието. Независимо дали някой ще ги подкрепи в момента или не, кабинетът ще е кратък, коментира в студиото на Алтернативата Гюнер Тахир, председател на НДПС.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

На работната среща във Велинград са присъствали всички кметове на общини, което не означава, че всички те са зад ДП. От ПГ на ДПС на нея е присъствало само близкото му обкръжение (от 47 човека само 8), което показва, че другите депутати са изолирани, вкл. Джевдет Чакъров, когото Пеевски си е позволявал да хока открито пред ПГ. Бостанско плашило ли е Чакъров? Откакто е станал съпредседател, е дал само две интервюта. Има наченки ДПС да се изплъзне от ръцете на Доган. Противниците на ДП в ДПС очакваха декларация от името на Доган. Това предполага две неща – че всичко това става със знанието на Доган или въпреки него. В новата българска политика няма по-зависим лидер на партия от него. Още навремето ни е предупреждавал, че ДПС ще си изиграе ролята и ще се превърне в нормална партия. Моментът дойде. Хората по места искат обяснение за чистките от почетния председател, а не от ДП. Допускам, че нещата се случват въпреки Доган, т.е. той в момента е блокиран. Мотивът „за лоши изборни резултати“, свързан с отстранените депутати, е несъстоятелен. За лош резултат е виновна по-скоро областната структура.
Силно се съмнявам ДП да успее да овладее партията. В ДПС вече поколението е друго. Младите не знаят какво е Възродителен процес. Когато се разбере дали всичко това става със знанието на Доган или че той вече не е в състояние да реагира, се очаква голямо сътресение. Хората са в недоумение и очакват реакцията на Доган, посочи в заключение Тахир.

 

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *