АкцентБългария

Трябва да лидираме процеса с гражданската енергия. Демокрацията е в опасност

Нинова носи критики за популисткия закон. Тя превърна БСП от социална партия в двойник на Възраждане. Цацаров беше избран с част от гласовете на БСП – формален повод за разцепването на групата. Очевидно в БСП има ново начало. Със същото гласуване Борисов декларира, че няма готовност да направи решителна стъпка да работи с ПП-ДБ. Сценарият „равно отдалечен премиер“ може да ни избави – търси се решение извън системното – например ВНС. Трябва да си признаем, че масовото гласуване на парламентарни избори е рецептата на месец разстояние от нас. Правилна конструкция е КПКОНПИ с разследващи функции. Като не работи прокуратурата, ще направим алтернатива структура, която да постига този резултат. Но като нямаш мнозинство Славчев става и остава председател на КПКОМПИ. Трябва да приемем факта, че този проблем се решава с гласуване, коментира в студиото на Алтернативата Явор Божанков, депутат от ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Наблюдаваме как ДПС са изненадани, че ги мачкат с държавната машина. Много хора не подценяват възраждане, но подценяват възможността да постигнем всичко, което сме постигнали. Ние не сме имунизирани срещу това и обществото ни не е застраховано, че няма да се случи нещо като Закона за чуждестранните агенти. В световен мащаб имаме устойчив икономически ръст. Откровеното проруско управление е напълно възможно. Възраждане държаха реч, че Европа умира бавно икономически, а бъдещето е в БРИКС и България трябва да върви тази посока. ГЕРБ не реагират на твърденията им.

Първата стъпка е да признаем стратегическите си грешки. Нямаме достатъчно законопроекти, с които да кажем на хората, че Възраждане местят нещата в другата посока.

Не бива политиката да оглавява протести, защото гражданската енергия е нещо крехко, но в същото време ние сме тези, които трябва да поведем процеса. Трябва да лидираме процеса с гражданската енергия. Не е фантастика, че България може да направи стратегически завой на изток. С последните приети законопроекти демокрацията е в по-голяма опасност. Редно е да прозрем баналната истина, че това се решава с гласуване. Това ни и чака, посочи в заключение депутатът.  

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *