Uncategorised

ДПС ще стане нормална партия, когато веднъж не влезе в НС

Няма нищо ново под слънцето. Една от причините НДПС да се оттегли от тези избори беше това, което очаквахме – в смесените региони ще се стигне до братоубийствена война. Тя е започнала, без да се обявява официално. Навремето хора не даваха на децата си да се женят, защото едните били „доганисти“, другите – „тахиристи“. Наложи се да направя серия от събрания, за да обяснявам да не се месят в живота на младите хора. Последните дни в социалните медии се появи израза „Обичам я, мамо, но тя е от другото ДПС.“. Импровизации има всякакви. Дори в турски музей окачиха Доган до Ататюрк. Сега са го настанили до Левски, коментира в студиото на Алтернативата Гюнер Тахир, лидер на НДПС.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Етническият мир у нас не зависи от дадена партия, лице или група хора. Етническата толерантност в България е от столетия. Доган се опита да си присвои каузата за подсигуряване на мир. Случаят „Ибрямов“ говори за нивото на арестувания – действал е неразумно по принцип. Друг е въпросът, че може да е постановка. Не издържа оправданието за заварено положение. Ако Ибрямов не бъде осъден, това със сигурност е постановка. От 99-та дела на ДПС, стигнали до ВАС, винаги са зависими от квотата на ДПС и винаги се поставят условия – ако съдебният състав реши делото срещу НДПС в полза на ДПС, ще подкрепим дадено ваше предложение.

Няма как да има две ДПС-та. Не трябваше ВАС да решава с аргументи като кой е подал първи документи по електронен път и т.н. И двете партии трябваше да нямат „ДПС“ в името си. ЗНС на Румен Йончев са по-скоро схемаджии, отколкото политици. ДПС ще стане нормална партия, когато веднъж не влезе в НС. Сега ще влязат и двете фракции, но последващи избори това би било възможно. Доган е човек, расъл в нищета. Дори почивките му на Слънчев бряг са плащани от ДС. Зависимостите трябва да се разплетат.

Участвал съм, когато Военна прокуратура събираше данни за Възродителния процес. Довел съм им 31 човека, за да им снемат писмени обяснения. Хиляди хора са дали показания. Съдебната ни система не работи, защото майката е съдийка, бащата е прокурор, дъщерята е следовател, синът – адвокат. И ние чакаме някой да осъди някого за Възродителния процес! Те всички измряха!

Слуховете за убийства служат да може НСО да охранява още повече Бойко и Пеевски. Защо не съм чул, че някой ще стреля по Костов или Станишев? Доган е разчитал през годините на определени хора за финансиране. Пеевски разсъждава като бизнесмен, купил си фирма, за което е виновен Доган. Десетки години напред етническият мир няма да бъде нарушен, посочи в заключение Тахир.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *