АкцентБългария

Призовавам всички граждани да се политизират, но да не се партизират

Сигналът ни за злоупотреба на Борисов с милиони е пуснат през май м.г. Няколко дни след това стана сглобката. Борисов се уплаши и привика лидерите на ПП-ДБ на разговор и последва пуснатият от Р. Василев многочасов запис. Борисов се уплаши от сигнала ни, защото участва пряко в корупционната схема. Човекът, който му е дал парите, признава участието си в схемата с милиони. Никаква реакция. Призоваваме поне един депутат да получи сигнала под условие да го изнесе пред НС и да бъде поискан имунитета на Борисов. Разполагаме и с други сигнали – мълчанието е всеобщо, коментира в студиото на Алтернативата Георги Георгиев от БОЕЦ.

Действаме активно и в международен план – например казуса с ББР. През изминалите 11 години изградихме контакти и авторитет. Свързахме се с международни организации, на които изпратихме казуса и поискахме становище отговаря ли това на добрите банкови практики. Сингапурска банка поиска ББР да заличи логото им като техен партньор.

Каузата за обединяване на гражданското общество, за гражданска солидарност е моделът на БОЕЦ. Преди 6-7 години започнахме да каним съорганизатори. Утре от 11 ч. пред РКЦ ще отбележим Деня на защитника на Украйна. Призовавам всички граждани да се политизират, но да не се партизират! Мястото ни е на гражданския фронт. Изработили сме меморандум за общи действия, отразяващ няколкото каузи, които считаме за общи. Механизъм за координация и комуникация ще фокусира енергията ни и ще сме още по-ефективни. Отново идва време да излезем пред ВСС. Битката ни е обща! Свободата е вътре в нас.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

От първия ден на БОЕЦ не сме отстъпвали от политическия терен. Освен, че поставяме проблемите, предлагаме и решенията. Катализираме процесите. Задайте си например въпроса кои граждани упълномощиха т. нар. граждански квоти да ги представляват. Съответния партиен лидер си набелязва някой „гражданин“, включва го в листата, но това не е гражданска квота. Гражданска е когато са те излъчили гражданите. Нужно е излъчване на автентични граждански представители.

Политиците си дават сметка, че излязат ли от парламента, мафията не прощава. Пеевски и Борисов трябва да бъдат отстранени от властта. Ужасен капан за политици е кой клан на ДПС ще предпочетат. В конкретната битка Пеевски ще довърши Доган. Пеевски ще има достатъчно депутати, за да наложи контрол в НС. Борисов е под негов контрол. ББ и ДП ще направят всичко възможно да добутат Възраждане до второ място. Тогава ПП-ДБ няма да имат оправдание да не подкрепят правителство с първия мандат, защото втория отива във Възраждане. Така се случи и сглобката. Новото чудовище се казва Възраждане, макар то никога да няма да управлява, посочи в заключение Георгиев.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *