АкцентБългария

Единственият начин да борим купуването на гласове е да гласуваме масово

По повод списъка с купувачите на гласове предизвикахме вълнение в социалните мрежи, но е и у министъра. Подготвяме трети списък на хора от престъпния контингент и със сенчест бизнес, на които се разчита да избутат Пеевски и партията му в НС. Всички в съответните махали от години знаят кои са хората. Контингентът е познат на МВР и ако то иска да противодейства, това може да стане лесно и бързо, но не иска и не действа превантивно. Провеждат се логистични координационни срещи в хотел „Маринела“, където се уговарят тези неща, и службите са наясно, но се контролират от Пеевски. Можем само да ги огласим на обществото. Не сме спирали да подаваме сигнали, нищо не се случва. Само се амбицират да произведат по-голям резултат. Наглостта им стига до такива нива, че в Габрово е присъствал зам.-шеф на полицията, за да се гарантира, че тя ще помага. Връщаме се във времената, когато парите се пренасяха с патрулките и прякорите на мутри изплуват наново като купувачи на гласове, коментира в студиото на Алтернативата Ивайло Мирчев, ПП-ДБ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Единственият начин да противодействаме на купуването на гласове е да гласуваме масово, но хората пък са разочаровани от политиците. При Рашков голяма част от купувачите на гласове бяха профилактирани. Надявам се на среща с министъра. Тези 200 хил. купени гласа могат да наклонят везните в различни посоки и за това ще платим много висока цена. Пеевски не е с по-голяма власт – с Борисов са политически ортаци, макар да отричат. Зависимостите на Борисов са на различни нива – Пеевски дори е събирал изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Изваждането на нашия списък не е малка стъпка, но нямаме усещането, че ще кажем на министъра нещо ново. И това действа демотивиращо. От Да Бг продължаваме борбата с корупцията и съдебната реформа с променлив успех. Няма да се поддадем на натиск. С ПП и ДСБ имаме общи каузи и в момента трудно можем да се разделим. Лошите срещу нас са твърде силни! Регулаторите в момента не функционират, бизнесът не работи нормално.

Виновни за това, че народът не иска да гласува, сме политиците. Но ние не изневерихме на принципите си, няма да го направим и сега. Нашият вик към хората е да излязат и да ни подкрепят, посочи в заключение Мирчев.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *