Uncategorised

Големият проблем за ГЕРБ е, че София не е тяхна. Нон-стоп ни слагат спирачки

Двата района, одобрени от СОС да участват в програмата – Оборище и Витоша, – се оттеглиха от участие за настаняване на деца без родители. Абсурдно е когато се зародят подобни настроения в обществото. Кремиковци не участва в проекта. Проектът ще бъде реализиран в няколко града. Ще се отворят шест центрове за настаняване. Целта ни не са комисионните. Програмата се финансира от Агенцията за бежанците. Наетите лица ще бъдат на заплата, а мебелировката ще остане за общината. Говорим за отваряне на нови работни места и развиване на капацитет. Децата щяха да се адаптират в продължение на три години, а сега живеят в бежанските лагери с възрастните, коментира в студиото на Алтернативата Бонка Василева, общински съветник от ПП-ДБ-СС.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Говорим за настаняването на до 10-12 деца. Те са с много тежка съдба и са напълно сами тук.  Трудно е да се установи самоличността им. Каква заплаха могат да бъдат те за местните хора?! За решението гласуваха и представители на ГЕРБ, ИТН и Синя София. Но надделя страхът на хората чрез насаждане на езика на омразата. Като голяма европейска столица не сме в състояние да се справим с грижата за хората. Всичко е въпрос на възможности. Липсва ни разбиране за другите. МВР не може да се справи с нелегалната миграция и е изцяло подчинено на ГЕРБ.

Големият проблем за ГЕРБ е, че София не тяхна. Нон-стоп ни слагат спирачки. Няма как да си я върнат каквито и теми да си измислят. В омразата си са готови да прегазят всичко!

Утре имаме извънредно заседание на СОС – пореният фарс. Сградите за настаняване на деца и за хора в нужда ще останат празни, посочи в заключение Василева.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *