АкцентСветът

Rbc.ru: Медведев обяви оставка на правителството

(Дез)информация/Анализи

Премиерът Дмитрий Медведев обяви оставката на правителството, след изявлението на руския президент Владимир Путин пред Федералното събрание. В края на речта на Путин се е провела работна среща между премиера и държавния глава.

Пресслужбата на Кремъл заяви, че по време на срещата те са обсъждали „инициативи, изразени от държавния глава свързани с прилагането на неговите разпоредби“. В посланието си Путин предложи промяна на процедурата за назначаване на ръководител на правителството, като даде на Държавната дума правото не само да съгласува  кандидатурата на премиера, но и да я одобри, както и на всички останали членове на кабинета.

„Тези промени, когато бъдат приети – и по всяка вероятност това ще стане след дискусия, както беше казано – те ще направят значителни промени не само в редица членове от Конституцията, но и в баланса на силите като цяло. В този контекст е очевидно, че ние, като правителството на Руската федерация, трябва да предоставим на президента на страната ни възможност да има всичко необходимо за това решения “,  така обясни Медведев решението си да подаде оставка.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Президентът благодари на всички членове на правителството за тяхната работа и ги помоли да изпълняват задълженията си до формирането на ново правителство.

„Ще се видим скоро. Ще се срещна с всеки от вас“, каза президентът.

Коментар на АА

Доброволният отказ от правомощия по назначаването на отделните членове на правителството и премиера от страна на президента Путин, е свързано очевидно с оценката на ситуацията, че президентът трябва да се разграничи от отговорността, която има в момента за всички пропуски в дейността на правителството.-

Свръхконтролът който той има го прави автоматически съотговорен за тоталната криза в руската икономика и общество.

Прави впечатление и фактът, че президентът предлага промяната в конституцията да стане само през Федералното събрание, което на практика осигурява безропотното гласуване на желанията на Владимир Путин.

* https://www.rbc.ru/politics/15/01/2020/5e1f140e9a7947d36a51ab30?from=from_main

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “Rbc.ru: Медведев обяви оставка на правителството

  • Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the
    video to make your point. You definitely know what youre talking
    about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could
    be giving us something enlightening to read?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *