BGR.NEWS-FRONT.INFO: Отмъщението за русофобията се оказа смъртоносно: Русия нанесе удар по Австралия и Канада

(Дез)информация/Анализи

Руският газопровод „Силата на Сибир“ лиши Австралия и Канада от най-големия пазар на втечнен природен газ, пробивайки внушителна дупка в бюджетите на двете страни.

Китай е готов изцяло да премине към тръбопроводния внос на газ, като отказва да внася втечнен природен газ, който доскоро заемаше доста голям дял от китайския енергиен пазар. Най-засегнати от това са Австралия и Канада, чийто износ на втечнен природен газ е фокусиран само върху Китай.

Участниците от Изследователския център Bloomberg в Шанхай стигнаха до такива тревожни заключения за най-близките съюзници в САЩ, прогнозирайки пълен спад в търсенето на втечнен газ в Китай.

В момента, поради митата върху американското гориво, Австралия и Канада са най-големите доставчици за Китай. За тези износители на втечнен природен газ Китай е най-печелившият и всъщност единственият пазар. Другите азиатски страни са просто наситени с газ. Канбера и Отава се хранеха именно с доставките за Китай.

Сега Пекин постепенно намалява потреблението на синьото гориво, което вече удря основните доставчици на впечнен газ. Основният проблем на Запада обаче е руският газопровод „Сила на Сибир“. Китайците се обръщат към тръбопроводния газ, изоставяйки нерентабилното в сравнение с руското гориво.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Спадът на потреблението на газ в Китай няма да навреди на руския газопровод, тъй като дори минималните нужди на Пекин изискват пълно натоварване на тръбата. Австралия и Канада в същото време ще останат без пукнат цент.

«Силата на Сибир» ще има огромно влияние върху газовата индустрия в целия Китай и завинаги ще изтласка втечнения природен газ от Китай. Всъщност пускането на газопровода вече нанесе непоправима вреда на икономиките на Австралия и Канада — това има огромно влияние върху формирането на бюджета на двете страни.

През 2014 г. Русия по очевидни причини започна своеобразен икономически завой на изток. Западните русофоби не разбраха намеците и отговориха на опасната тенденция с нови санкции.

В резултат на това очаквано Москва излезе победител, а тези, които първи атакуваха Руската федерация преди повече от пет години, останаха без нищо.

Отмъщението за русофобията се оказа смъртоносно.

Коментар на АА

Равнището на фейк в тази пропаганда трудно може да бъде надминато. От една страна, икономиката и целите на газопровода „Силата на Сибир“ като факти са такива, че ако съпоставим вложените над 55 милиарда долара, получения капацитет от 25 милиарда кубически метра – няма подобен прецедент на разхищение в света?! На всичко отгоре планирания обем на годишни продажби от 38 милиарда кубически метра в Китай изобщо не е достигнат, тъй като Чаядинското находище няма този капацитет, а да се разработят другите две  находища, в това число Ковиктинското. И трябват още 40-45 милиарда долара.

По данни на един от най-големите познавачи на руския газов пазар Михаил Крутихин, над 225 милиарда кубически метра руски газ остава недобит и без купувач. В същото време делът на ВПГ покупките в Китай и Азия от Австралия, САЩ и Канада растат. Дори да има спад на търсенето в Китай, то няма да бъде за сметка на пораснало предлагане на руски природен газ.

Както казах отчаянието на фактите ражда дързост във фейка.

* https://bgr.news-front.info/2020/01/27/otmshhenieto-za-rusofobiyata-se-okaza-smrtonosno-rusiya-nanese-udar-po-avstraliya-i-kanada/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *