АкцентСветът

Rusmonitor.com: Както при Сталин: В Руската федерация ще създадат МГБ на базата на ФСБ, ФСО и СВР

(Дез)информация/Анализи

Според източник на базата на Съвета за сигурност на РФ е подготвена реформа на правоприлагащите органи, която ще стартира след промените в Конституцията. Основание за това твърдение е пункт „Д1“ в поправките, според който президентът след консултации със Съвета на Федерацията назначава ръководителите на федералните органи, отговарящи за държавната сигурност <…>, и обществената безопасност.
В същото време в документа не се казва и дума за държавната сигурност и чуждестранните разузнавателни агенции. Подчертава се, че за основа на реформата се приема „китайският модел“, в който съществуват Министерството на държавната сигурност и Министерството на обществената сигурност. Впрочем, силите за сигурност бяха организирани по подобен начин през годините на сталинистката диктатура: от 1946 до 1953 година.

В Русия на Путин, решиха да следват сталинистките стъпки и планират да създадат на базата на Руската гвардия  едно МГБ – Министерство Государственной Безопасности – в което се включат и ФСБ, ФСО, СВР и Министерство на обществената сигурност.

По-рано беше съобщено и за плановете на властите да обединят следствения комитет и Главния следствен отдел на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация в един единствен свръхведомствен следствен орган.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Както няколко пъти предупреждавахме,  с изявлението на Путин пред Федералното събрание, той показа първата страница на един много по-мащабен и системен план за трансформация на властта в Русия, който да му позволи както да остави своя отпечатък в историята , така и да осигури властта си след 2024 година.

Идеята на постепенно разкриване на цялостния замисъл е да не се даде възможност за оценка на цялостния замисъл и за обединение на засегнатите от него групи в протест срещу него и реформите му.

На всеки етап промяната се съпровожда с усилване на репресията.

Тази информация потвърждава и други сведения, че действително се върви към възраждане на Сталинските силови структури на властта.

* https://rusmonitor.com/kak-pri-staline-v-rf-sozdadut-mgb-na-baze-fsb-fso-i-svr.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *