Акцент

IES ENERGY BRIEF: Worldoil.com: Apache и Total откриха значителен нефт в офшора на Суринам

Хюстън – Apache и Total обявиха значително откритие на нефт в сондажа Maka Central-1 в офшора на Суринам в блок 58. Сондажът е пробит с помощта на сондата Noble Sam Croft като Apache е  оператор с 50% работен интересq а Total притежава 50% работен интерес .

„Много сме доволни от резултатите от Maka Central-1. Сондажът доказва работеща въглеводородна система в Блок 58 и потвърждава нашия геоложки модел с петрол и кондензат в по-плитки зони и нефт в по-дълбоки зони. Предварителните данни за оценка на формирането показват потенциал за плодотворни нефтени сондажи. Освен това, размерът на стратиграфската характеристика, дефиниран от 3D сеизмични изображения, предполага съществен ресурс“, заяви Джон Дж. Кристман, изпълнителен директор и президент на Apache.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Блок 58 се състои от 1,4 милиона декара и предлага значителен потенциал извън откритието в Maka Central. Определихме най-малко седем различни вида игра и повече от 50 перспективи в рамките на

термично зрелия фарватер. В партньорство с Total очакваме да постигнем напредък както в проучването, така и в развитието на откритията в блока “, каза Кристиман.

Sam Croft ще сондира следващите сондажи в Блок 58, като се започне от перспективата Sapakara Запад. Sapakara West-1, разположен на около 20 километра (12 мили) югоизточно от откритието MakaCentral, ще изпробва предразположените към петрола горни варовикови цели в интервал Sapakara и Santonian.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *