Светът

Aif.ru: Бундестаг: САЩ не са заинтересовани да защитават интересите на Украйна

(Дез)информация/Анализи

Клаус Ернст, ръководител на федералния комитет на Бундестага по икономика и енергетика, заяви, че заплахите на САЩ за налагане на нови санкции срещу проекта „Северен поток-2“ не са свързани със защитата на интересите на Украйна, съобщава РИА Новости.

„САЩ не се интересуват от Украйна, определено тук става въпрос за собствени икономически интереси. Русия и Украйна се договориха за транзита на газ, но нещата не се успокоиха. САЩ искат да доставят газа си в Европа, и се опитват да разрушат успешните търговските отношения за Германия и Русия “, каза той.

Политикът подчерта, че Германия трябва да даде решителен отпор на американската политика и самостоятелно да взема решения в енергийния сектор.

По-рано стана известно, че САЩ могат да въведат нови санкции срещу „Северен Поток – 2“.

Санкциите срещу „Северен поток – 2“ и „Турски поток“ бяха приети от САЩ в края на миналата година. Няколко дни по-късно швейцарската компания Allseas спря работа по проекта.

Някои европейски държави се обявиха против тези санкции. Руското външно министерство обеща огледален отговор.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Коментар на АА

Светът все още чака „огледалния“ отговор на Лавров.

Изказването на Клаус Ернст, който редовно се цитира от руските медии, само издава степента на фрустрация на свързаните с Русия кръгове в германския бизнес, които не могат да реализират своите сделки.

Твърдението, че САЩ не се интересуват от Украйна не намира потвърждение в реалността, тъй като именно благодарение на натиска на Вашингтон, Русия бе принудена да подпише прословутия петгодишен договор за транзит с гарантирани количества.

Няма нито едно доказателство, че Вашингтон са поставили като условие за отмяна на санкциите покупката на американски втечнен природен газ. Изобщо пазарът на ВПГ в света се движи от спот търговия на борси, и дългосрочните договори на него не са толкова разпространение колкото при доставките на тръбопроводен газ.

Новите санкции на САЩ могат да свият още повече продажбите на руски природен газ и да принудят Газпром да продава по-големи количества на спот пазара.

*https://aif.ru/politics/world/bundestag_ssha_ne_zainteresovany_v_zashchite_interesov_ukrainy

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *