Светът

Rbc.ru: Путин предупреди за „бурна“ международна ситуация

(Дез)информация/Анализи

Руският президент Владимир Путин поздрави руските дипломати с професионалния им празник. Телеграмата беше публикувана на уебсайта на Кремъл.

Путин отбеляза, че благодарение на ефективната работа на руските дипломати, Русия e успяла да засили сътрудничеството си със страните от Евразия и Латинска Америка, както и да „изведе на ново ниво“ диалога с африканските държави.

„В същото време международната ситуация става все по-бурна“, се казва в поздравлението. Според президента руските дипломати трябва да предприемат още по-активни стъпки за постигане на стратегическа стабилност. Путин отбеляза, че за това си струва да се използват позициите на Русия в Съвета за сигурност на ООН, както и нейното председателство в ШОС и БРИКС, участието в Г-20, АТИС и други междудържавни структури.

Според Путин важна цел на руската дипломация трябва да бъде отстояването на правата и интересите на руснаците в чужбина, както и запазването на историческата истина за Великата отечествена война.

„Сигурен съм, че ще продължите да работите активно и творчески, защитавайки интересите на Русия“, завърши президентът.

По-рано, на 5 февруари, на церемония по връчване на пълномощия на посланици на чужди държави, Путин заяви, че човечеството отново е стигнало до опасен момент, тъй като броят на регионалните конфликти се увеличава в света и системата за контрол на оръжията се разрушава. Освен това той отбеляза, че глобалната икономика е в нестабилно състояние.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Темата за нестабилната международна ситуация като предвестник на още по-голяма дестабилизация на международните отношение напоследък е устойчив рефрен в посланията, които идват от Кремъл.

Важна е географията на отчетените успехи и потвърждението, че Русия има огромни проблеми със Запада и по-конкретно с Европа.

Потвърждава се и доктрината за Русия, която ще се намесва навсякъде по света където има руска диаспора, като използва претекста за защита на правата и интересите на руснаците.

Нов момент е „запазването“ на историческата истина за Втората Световна Война, което е евфемизъм за признаване на историческата и най-вече освободителната роля на Съветския съюз с подминаване на темата за отговорността за нападението на Полша заедно с Хитлер.

Няма съмнение, че „международната обстановка“ в различните разновидности „сложна“, „тревожна“, „нестабилна“ ще продължава, в добрите традиции на съветската външна политика, да бъде основание и оправдание на всякакви действия на Кремъл.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *