Светът

IES ENERGY BRIEF: Природният газ достига четиригодишен минимум при „епичен“ провал в търсенето в САЩ

By SAYER DEVLIN on 2/11/2020, worldoil.com

Ню Йорк (Bloomberg)  – Фючърсите на природния газ потънаха до четиригодишно дъно, според най-новите американски прогнози, но елиминираха надеждите на биковете за студен натиск от зимата.

Хладното време в части от Средния и Запад тази седмица няма да се задържи за дълго, според Commodity Weather Group LLC. Ниските температури са готови да покрият източната половина на страната в края на февруари, което е изместване от предишните прогнози, които показват затихващ студ.

Необичайно топлото зимно време предизвика хаос по отношение на търсенето на газ, което позволи натискът от доставки от шистовите басейни да завладее пазара. Американските товари за втечнен природен газ, ключов търговски обект за производство, са изложени на риск да бъдат ограничени, тъй като избухването на коронавирус в Китай ограничава потреблението в втората по големина икономика в света. Полученият срив в глобалните цени на природния газ притиска печалбите за американските износители.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Липсата на търсене на отопление е епична. Това е най-лошият сценарий “, каза по телефона Джон Килдуф, основател на хедж фонда Again Capital LLC в Ню Йорк. „Продължаваме да имаме много слаба среда на търсене, която съществува през цялата зима.“

Особено тежко е газовото пресищане в басейна на Permian, където местните цени за доставка през март са паднали под нулата. Добивът от шистите в Западен Тексас и Ню Мексико, където газът се добива като страничен продукт от нефтеното сондиране, се увеличава толкова бързо, че няма достатъчно място в тръбопроводите, които да го поемат.

Фючърсите на газ за доставка през март се плъзнаха 9,2 цента, или с 5%, до 1,766 долара за милион британски термични на Нюйоркската търговска борса, най-ниския сетълмент от 9 март 2016 г. Премията за газ през април върху мартския договор се разшири с 0,4 цента до 3,8 цента, знак, че търговците не очакват крах на доставките в края на зимата.

* https://www.worldoil.com/news/2020/2/11/natural-gas-hits-four-year-low-on-epic-us-demand-failure

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *