Светът

Rusmonitor.com: Скандалният глава на Роскомнадзор Александър Жаров оглавява „Газпром медиа“

(Дез)информация/Анализи

Прословутият бивш шеф на Роскомнадзор, държавният орган, отговорен за цензурата и ограничаването на свободата на словото и борбата с интернета в Русия, Александър Жаров, е назначен за ръководител на холдинга „Газпром медия“ за срок от три години. Това решение бе взето от Съветът на директорите. Правомощията на Жаров са валидни от 24 март 2020 г. По-рано Жаров беше освободен от ръководното си място в РНК. Той е начело на надзорния орган от 2012 г. и стана известен с мащабни блокажи на уеб ресурси, неудодобни на властите, както и с борбата срещу Telegram, която за щастие се оказа провал.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Както знаете, сред множеството медийни активи на „Газпром медиа“ е и либералната радиостанция «Эхо Москвы». Дали назначаването на бившия главен цензор, на позицията директор на холдинга, означава сигнал, че редакционната политика на «Эхо» ще претърпи промени, все още не е известно.

* https://rusmonitor.com/skandalnyj-glava-roskomnadzora-aleksandr-zharov-vozglavil-gazprom-media.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

2 thoughts on “Rusmonitor.com: Скандалният глава на Роскомнадзор Александър Жаров оглавява „Газпром медиа“

  • Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Extremely helpful information particularly the last part 🙂 I care for such
    information much. I was seeking this particular info
    for a very long time. Thank you and best of luck.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *