Регионът

IES ENERGY BRIEF: Гърция получи 9 необвързващи оферти за дял в доставчика на газ DEPA Commercial

MARCH 23, 2020 , reuters.com

АТИНА, 23 март (Reuters)  – Гърция получи девет необвързващи оферти за продажбата на 65% дял в доминиращия си доставчик на газ DEPA Commercial, съобщи агенцията за приватизация.

Инвеститорите, които са изразили интерес към продажбата, включват Shell Gas, Vitol Holding, Power Globe, MET Holding и C.G. Gas Limited от гръцката група Copelouzos, се казва в съобщение на агенцията.

Другите участници в търга са съвместно предприятие на Hellenic Petroleum и Edison, съвместно предприятие на Motor Oil и Public Power Corp, индустриална група Mytilineos и доставчикът GEK Terna, добави агенцията.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Срокът за подаване на необвързващи оферти изтече на 23.03.2020 г.

Гръцкото правителство продава дял от компанията  като част от условията на окончателното споразумение на страната, част от Европейския съюз и Международния валутен фонд за спасение, за да помогне за отварянето на пазара.

Hellenic Petroleum държи оставащия 35% дял в газовото предприятие.

Държавата и Hellenic са се договорили, че ако Hellenic не придобие 65% дял, тя ще продаде оставащия си дял на предпочитания инвеститор, който след това ще притежава цялата компания.

DEPA е доминиращият гръцки вносител по газопроводи и втечнен природен газ чрез дългосрочни договори за доставка и е основният доставчик на газ, с повече от 350 000 клиенти на дребно в по-широката зона на Атина.

След оценка на офертите, агенцията ще реши, кои инвеститори отговарят на условията ида подадат обвързващи оферти.

* https://www.reuters.com/article/greece-privatisation-depa-commercial/update-1-greece-gets-9-non-binding-bids-for-stake-in-gas-supplier-depa-commercial-idUSL8N2BG83Z

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *