Светът

Interfax.az: Отмяната на санкциите срещу Руската федерация не са обсъждани – министърът на енергетиката на САЩ

(Дез)информация/Анализи

Отмяната на санкциите срещу Русия, включително проекта „Северен поток 2“, не са обсъждани, заяви американският министър на енергетиката Дан Брейет в интервю за телевизия Bloomberg.

В отговор на съответния въпрос, Брюет подчерта, че не иска да говори от името на колегите си, но самият той не е обсъждал тази тема по време на преговорите с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




През декември миналата година САЩ приеха военен бюджет, съдържащ санкции срещу компании, участващи в изпълнението на проектите за газопровода „Северен поток 2“ и „Турски поток“. Подобни мерки принудиха швейцарската компания Allseas да спре работата по магистралата „Северен поток 2“. Във връзка с това “Газпром” задейства собвствен кораб за полагане на тръби – корабът Akademik Chersky.

Коментар на АА

В последно време постоянно се лансират теории за ролята на САЩ в примиряването на Русия и Саудитска Арабия. Истината е, че Тръмп и администрацията просто максимално използваха ситуацията, и постигнаха повече без особена активност.

В никакъв случай обаче силните картите не са в Кремъл и предположенията, че при сегашната ситуация има вариант да са убедили Вашингтон да се откаже от санкции срещу Северен поток – 2, са силно преувеличени.

* http://interfax.az/view/798777?lang=ru

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *