Светът

Argumenti.ru: Експерт смята, че разпространението на коронавируса в Русия върви по свой собствен сценарий

(Дез)информация/Анализи

Директорът на Института за здравна икономика Лариса Попович смята, че рязкото увеличение на заразените с коронавирусна инфекция в Русия, е било избегнато поради самоизолация.

Според експерта, в Русия коронавирусната епидемия е могла да протече по италианския или испанския сценарий, ако не са били въведени самоизолацията и спазването на дистанция.

Както отбеляза Попович, нарушаването на режима на изолация в Москва е довело нещата до свой собствен сценарий, но той се различава от другите. Експертът подчерта, че това не е испански, италиански или американски сценарий, но също така не е толкова оптимистичен, колкото в Гърция или Австрия.

По-рано Лариса Попович каза, че разпространението на коронавирусната инфекция в Русия вече не върви по оптимистичния сценарий.

В Русия броят на случаите на инфекция с COVID-19 надхвърли 18 хиляди души. Излекувани са повече от 1,4 хиляди пациенти.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Сценариите за развитие на коронавирусната епидемия в Русия минаха през различни стадии от надменност – „ние сме готови, нас това не засяга“, през оптимист – „и при нас ще бъде като при другите добри случаи“. Сега виждаме придвижване към междинната група /между Италия/Испания и Гърция/Австрия/. Еволюцията в оценките не  е приключила

Днес президентът Путин предупреди, че нещата не се развиват в оптимистична посока.

Русия няма традиции за борба с вирусни инфекции. Спомените ми за ХИВ, и разговорите с главния координатор на Русия по темата, оставиха незаличими спомени, на човек, блестящ учен, който не беше успял да предаде тревогата си на руското ръководство.

В резултат беше самотник, без ресурс и с огромна тревога за своите пациенти.

За това е трудно да се определи друг освен песимистичен сценарий за Русия, но трябва да се отчитат и особеностите на информацията от тази страна. От една страна, е трудно да се разбере какво става в провинцията, информацията се филтрира, а от друга Кремъл се научи покрай военните интервенции в Крим, в Донбас, Луганск и Сирия да крие информация за жертви.

* https://argumenti.ru/society/2020/04/660434

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “Argumenti.ru: Експерт смята, че разпространението на коронавируса в Русия върви по свой собствен сценарий

  • You can certainly see your enthusiasm in the article you write.

    The sector hopes for more passionate writers
    such as you who are not afraid to mention how they believe.
    Always go after your heart.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *