АкцентБългария

News.bg: Протести на различни места в София срещу противоепидемичните мерки

(Дез)информация/Анализи

Десетки граждани се събраха на различни места в София, за да изразят несъгласието си с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, съобщи БНР.

Протестиращите определят ограничителните мерки – като „нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа“.

Припомняме, сред мерките са забрана за разходка в паркове и градини, забрана да се събират повече от двама души на едно място, хората, които идват от друг град да стоят с 14-дневна карантина.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Събралите се настояват за адекватни мерки за социална адаптация.

„Покрай коронавируса много хора останаха без доходи, без помощи, без нищо – на улицата. Започваме нещо мащабно. Надяваме се много хора да се включат, за да може да има промяна. Кризата винаги е била, тук винаги сме я усещали. Най-силно я усетихме януари месец, преди да почне пандемията, преди да почне всичко“, заявиха протестиращите.

Те търсят промяна. Искат хората, останали без работа, без доходи, да получат нещо. Настояват да се вдигнат строгите ограничения, хората да почнат да получават доходи, да могат да живеят, казаха някои от протестиращите.

* https://news.bg/regions/protesti-na-razlichni-mesta-v-sofiya-sreshtu-protivoepidemichnite-merki.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *