АкцентСветът

Lenta.ru: Обясниха скокове в динамиката на коронавирусната инфекция

(Дез)информация/Анализи

Руски специалисти по заразни болести коментираха скоковете в броя на новите случаи на коронавирусна инфекция в страната. За това пише RBC, собственост на Григорий Березкин.

Така през последната седмица дневният прираст на заразените в Русия варира от 4,2 до 6 хиляди. В неделя, 19 април, стана известно за максималния брой нови заразени – 6090.

Шефът на Центъра по инфекциозни заболявания на Централната клинична болница към администрацията на президента Георги Сапронов обясни, че подобни данни показват, че честотата ще достигне скоро до своя пик. Според него гражданите са осъзнали сериозността на ситуацията. Той призна, че Русия може да достигне пикът до края на май или малко по-рано.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Специалистът по инфекциозни болести, д-р Николай Малишев, изрази различно мнение. Според него подобна динамика показва, че ситуацията в страната все още е напрегната. Той подчерта, че ще може да се говори за пик, когато броят на хоспитализираните на ден бъде равен на броя на изписаните от болницата или когато общият брой пациенти бъде равен на броя на възстановилите се. Според Малишев Русия ще достигне своя пик не по-рано от началото на юли.

Мненията за това кога Русия ще влезе в пикът на коронавирус се различават. Шефката на Федералната агенция по биомедицинска медицина Вероника Скворцова каза, че това може да се случи още през следващата седмица. Професор, ръководител на отделението по пулмология в университета Сеченов, главният пулмолог в Министерството на здравеопазването Сергей Авдеев, заяви, че Русия може да достигне до пикът на коронавирус за около месец, а продължителността му ще бъде три до четири седмици.

Коментар на АА

Различията в експертните мнения, които стават достояние на широката публика са доказателство, че Кремъл е преминал от фазата на тоталния информационен контрол, към ограничаване на крайните прояви и щети.

Очевидно ранния „оптимизъм“ е отстъпил пред фактите, които не могат да бъдат опровергавани и на които хората са свидетели.

* https://lenta.ru/news/2020/04/25/skachok/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *