Светът

IES ENERGY BRIEF: G-20 планира да наблюдава изпълнението на споразумението на OPEC+, за да гарантира спазването му

April 07, 2020, By JAVIER BLAS, worldoil.com

Лондон (Bloomberg) – G-20 планира да създаде ad hoc/ специална  група, която да гарантира прилагането на стъпките за стабилизиране на петролните пазари, които се договориха след сделката на OPEK+, съгласно комюникето, разпространено до страните членки.

Органът ще бъде назначен да наблюдава изпълнението и да докладва обратно на министрите на енергетиката на Г-20 „за допълнителни коригиращи действия, ако е необходимо“, според проекта, описан  пред Bloomberg от хора, запознати с него. Съставът на комисията все още се обсъжда според трима души, запознати с документа.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Мерките за стабилизиране могат също да включват стъпки от основните потребители на петрол за подкрепа на пазара, като например закупуване на стратегически резерви.

Г-20, която Саудитска Арабия председателства тази година, играе безпрецедентна роля в дискусиите за намаляване добива на петрол. По традиция, OPEC и неговите съюзници обсъждат добивните квоти, като G-7 и G-20 повече от често призовават картела да засили добива, за да поддържа цените по-ниски. Но с намаляване търсенето на петрол в световен мащаб, поради въздействието на коронавируса, САЩ и други използваха форума на Г-20, за да окажат натиск върху съюза OPEC+, за да намалят добива и да вдигнат цените на петрола.

* https://www.worldoil.com/news/2020/4/9/g-20-plans-to-monitor-implementation-of-opecplus-agreement-to-ensure-compliance?id=58068708

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *