Регионът

Rossaprimavera.ru: В Турция въвеждат комендантски час от 1 май

(Дез)информация/Анализи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган реши да наложи комендантски час на 1 до 3 май поради заплахата от разпространение на COVID-19, съобщава пресслужбата на президента на 27 април.

Комендатския час, като мярка за защита на населението от заплахата от коронавирус, е въвеждан и преди от турските власти. Тези мерки бяха приложени на 11-12, 18-19, а също и на 23–26 април.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
„Ние планираме да продължим да налагаме комендантски час през уикендите до края на Рамадан (23 май – приблизително). В тази връзка от 00:00 до 1 май до 24:00 часа на 3 май се обявява комендантско час “, каза Ердоган.

Турският президент също така изрази надежда за разбирането на тези мерки от страна на гражданите.

Припомняме, че през изминалия ден в Турция са регистрирани 2,3 хиляди пациенти с COVID-19. Общо в страната има 110 хиляди души, заразени с коронавирус.

Коментар на АА

Въпреки че данните за Турция са че пикът от над 4500 заразени за ден е преминал и сега бройките на ден са около 2300, мерките на Ердоган не изненадват и се вписват в склонността на всеки автократ да използва епидемията за политически цели. Там границата между разумните и политически мотивирани мерки се размива.

* https://rossaprimavera.ru/news/d5b4cb9a

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *