Светът

Svpressa.ru: „Северен поток-2“ ще разцепи Европа

(Дез)информация/Анализи

Полският експерт Камил Зайончковски смята, че газопроводът „Северен поток-2“ ще бъде завършен, но това ще подкопае единството и съгласуваността на Европейския съюз във външната политика.

„За съжаление, това би доказало, че единството и съгласуваността между страните от Европейския съюз по въпросите на външната политика е толкова крехко, колкото преди няколко години“, заяви Зайончковски в интервю за Polskie Radio.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Експертът е сигурен, че завършването на строителството е уреден въпрос. В същото време Камил Зайончковски смята, че противопоставянето на строителството на Съединените щати и страните от ЕС трябва да окаже дипломатически и политически натиск върху Германия. Специалистът каза, че Берлин подкрепя „Северен поток-2“ само защото обратното би било „символична загуба на федералното правителство на Ангела Меркел“.

По-рано „Свободна преса“ съобщи думите на шефа на американското министерство на енергетиката Дан Брейет, който заяви, че Русия няма технологията да завърши изграждането на „Северен поток-2“. Той е уверен, че руските компании няма да могат да заобиколят американските санкции.

* https://svpressa.ru/economy/news/264798/?rss=1

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *