Светът

Tsargrad.tv: Колко всъщност са загинали от COVID-19 в Русия? FT откри „неотчетени“ случаи

(Дез)информация/Анализи

Financial Times пише, че реалният брой смъртни случаи вследствие на COVID-19 в Русия може да е 70% по-висок, отколкото казват официалните статистически данни. Журналисти смятат, че са открили „неотчетени“ смъртни случаи.

Според последните статистически данни на служителите, през изминалия ден в Русия са регистрирани 107 нови смъртни случая  сред заразените с коронавирус. Общо от началото на епидемията у нас са 2116 такива случая. Журналистите на Financial Times обаче поставиха под въпрос реалността на руската статистика за летален изход от COVID-19. Изданието посочва, че реалният брой смъртни случаи от коронавирус у нас може да е със 70% по-висок от официалните данни.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Авторът на статията основава своето заключение на анализа на информацията за смъртност по всякакви причини в Москва и Санкт Петербург. През април там са регистрирани 2037 повече смъртни случаи, отколкото средно пет години по-рано. Журналисти смятат, че са открили „неотчетени“ смъртни случаи.

„Официалната смъртност от COVID в тези два града за същия период възлиза само на 629 случая, в резултат на което 1 444 смъртни случая, надвишаващи нормалното ниво на смъртност, остават неотчетени“, се казва в публикацията.

Освен това се казва, че ако към тези данни добавим онези смъртни случаи, които бяха публикувани от централата сутринта на 11 май, тогава, те казват, „това ще означава увеличаване на броя на смъртните случаи в Русия с 72.“

Но журналистите не спират дотук, а предполагат, че тази оценка все още не е окончателна: цифрите за леталните изходи може да са още по-занижени, тъй като публикацията отчита само информация от два града – Москва и Санкт Петербург.

Коментар на АА

Самият факт, че сайтът Царьград публикува разследване на Файнаншъл Таймс и дава гласност на публикация, които разобличават официалната статистика, с нейните опити да скрие реално заразените и реално починалите с коронавирус, означава само едно. Националистите и патриотите имат проблем да оправдават действия на Кремъл който водят до физическо унищожение на руската нация.

Данните не са стряскащи и в значителна степен са очаквани. Криенето на истината за действителния брой е както свързано с пропагандните нужди – да се демонстрира пред външния свят и пред  руската общественост капацитет за управление на кризата, така и с липсата на системна реакция, на функциониращи кризисни структури.

Русия, която изпращаше самолети с хуманитарна помощ днес е на второ място в света по борй на новозаразени и както изглежда пикът тепърва предстои.

*https://tsargrad.tv/news/skolko-na-samom-dele-umerlo-ot-covid-19-v-rossii-ft-obnaruzhil-neuchtjonnye-sluchai_253144

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *