АкцентРегионът

NEWS-FRONT.INFO: Примерa на Черна гора показва, че Русия трябва по-усърдно да защитава своята духовност – Сергей Гаврилов

(Дез)информация/Анализи

Ситуацията със СПЦ в Черна гора беше обсъдена с председателя на Комисията по държавна дума за развитие на гражданското общество, обществените и религиозните сдружения Сергей Гаврилов.

Обсъждайки ситуацията в Черна гора, гостът в студиото отбеляза, че примерът за външно влияние върху ситуацията с духовния свят показва необходимостта от по-нататъшна защита на ценностите и вярата в Русия.

„Без православието ще бъде трудно да се разбере къде е изкушението на Запада. По положението в Черна гора това се вижда ясно. Коренът на проблема се крие във вредната международна политика и влиянието върху балканската страна. Ситуацията в Черна гора е нарушение на правата на човека. Никой освен Русия не вижда истинския проблем с православието на Балканите “, каза той.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Коментар на АА

Новото „старо“, поради което превеждаме и коментираме тази статия е въвеждането на темата „човешки права“ и „православие“ като идейна конструкция на руската външна политика на Балканите и особено ангажирането на Комисията по развитие на гражданското общество в Госдумата, която е извън строя всеки пък когато стане реч за темата вътре в Русия.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *