Регионът

Russian.rt.com: 75 войници и офицери от Сърбия ще вземат участие в парада на Победата в Москва

(Дез)информация/Анализи

В парада на победата в Москва, който ще се проведе на 24 юни, ще участват 75 сръбски войници и офицери. За това съобщи  посланикът на Сърбия в Русия Мирослав Лазански, предава РИА Новости.

„Също така сме много доволни, че в парада ще участват 75 войници и офицери от сръбската гвардейска бригада“, каза дипломатът.

Според него, през Втората световна война на територията на тогавашна Югославия сръбският народ е понесал най-много човешки загуби.

„Ние в Сърбия знаем това и отлично знаем кой е нарушил билото на Вермахта през Втората световна война – това беше Червената армия. Гражданите на Сърбия никога няма да забравят голямата помощ и жертвите на Червената армия при освобождението на Белград и северните части на Сърбия “, подчерта той.

По-рано руският президент Владимир Путин подписа указ за парада на победата.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




 Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу руската страна е поканила церемониалните изчисления на 19 държави да участват в парада на победата на Червения площад.

Очаква се парадът в Москва да започне на 24 юни от 10:00 часа и ще продължи до един час и половина.

 През март ветеранът от Втората световна война Алексей Кужилни в интервю за FAN сподели спомените си от парада на победата, който се проведе на 24 юни 1945 г. на Червения площад.

https://russian.rt.com/russia/news/751686-parad-pobedy-moskva-serbiya

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *