Tsargrad.tv: Три думи бяха достатъчни на руския посланик в САЩ да защити „Северен поток 2“

(Дез)информация/Анализи

САЩ няма да могат да спрат „Северен поток 2“, заяви руският посланик, каза дипломатът в отговор на пряк въпрос от журналист.

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов коментира намеренията на американските власти да спрат завършването на строителството и пускането на газопровода „Северен поток 2“ чрез нови санкции. Три думи бяха достатъчни, за да може дипломатът да даде красноречив и кратък отговор.

„Ще успеят ли американците да спрат нашия „Северен поток 2“, неговото изграждане и пускане?“ – попита Антонов в ефира на предаването „60 минути“. „Кратко и ясно – не!“ – отговори посланикът на Русия.

По-рано на медиите стана ясно, че американските сенатори възнамеряват да внесат законопроект за разширяване на санкциите срещу газопровода „Северен поток 2“. Новите ограничения ще трябва да засегнат застрахователите, работещи с руския проект.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Междувременно германските политици разкритикуваха американския президент Доналд Тръмп заради заплахата от санкции срещу „Северен поток 2“. Представителят на ХДС Франц Роберт Лисков отбеляза, че САЩ действат спрямо собствените си енергийни и политически интереси. А представителят на левицата Миньон Швенке призова властите на ФРГ да отговорят на ескалацията на Вашингтон с ответни мерки, пише Nation News.

Коментар на АА

Именно за да се избяга о санкциите срещу тръбополагащия кораб Академик Черский се наложи смяната на собственост от Газпром на Самарския фонд за собственост на топлофикационни и енергийни активи.  Според разчетите на Кремъл прехвърлянето на собствеността на вътрешен за Русия собственик, ще позволи застраховката на кораба и отговорност за вреди на трети лица и околната среда извън обхвата на санкции, които в момента се обсъждат в Сената на САЩ.

Проблемът на този подход е, че застраховането на тези дейности вътре в Русия не преодолява основния проблем, че застраховката трябва да бъде от международно призната застрахователна компания за бъде валидна. Не става реч за тръбополагащи работи на територията или в териториалните води на Русия, а в икономическата зона и териториалните води на страна членка на ЕС.

https://tsargrad.tv/news/poslu-rossii-v-ssha-hvatilo-trjoh-bukv-chtoby-zashhitit-severnyj-potok-2_257961

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “Tsargrad.tv: Три думи бяха достатъчни на руския посланик в САЩ да защити „Северен поток 2“

 • 24th юни 2020 в 4:00 pm
  Permalink

  „Ди Велт“ за България: Последният да загаси лампите! Всички бягат…….. юни 24, 2020

  Бъдещето на България изглежда така: едно застаряващо население без медицински лица и болногледачи, които отдавна са емигрирали в по-богати държави. Така “Ди Велт“ описва прогнозите за бъдещето на България в статията, озаглавена “Последният да загаси лампата“. Изданието се позовава на прогнозите на ООН, според които населението на шест държави в ЕС – трите балтийски републики (Литва, Латвия, Естония), Румъния, България и Хърватия, ще се срине наполовина до 2080 година в сравнение с 1990 година. Шестте държави са заплашени от изчезване, пишат от “Ди Велт“ и допълват, че те са изгубили 20% от населението си от промените насам.
  Според прогнозите, през 2080 година България ще има население от едва 4,8 милиона души. Това са почти половината от близо 9-те милиона, населявали страната през 1990 година, пише „Дойче Веле„.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *