Светът

Lenta.ru: Русия ще възобнови производството на ракети „Рокот “без Украйна

(Дез)информация/Анализи

Център „Хруничев“ ще възобнови производството на ракети „Рокот“ без участието на Украйна. Това каза пред РИА Новости източник в ракетната и космическата индустрия.

Според събеседника ракетите ще бъдат произведени на базата на балистични ракети РС-18Б «Стилет» (УР-100Н УТТХ), извадени от бойно дежурство.

Министерството на отбраната и центърът „Хруничев“ подписаха договор. „След съгласуване с военния отдел новата ракета беше наречена Рокот-М“, казва източникът.

Преди това системата за управление на ускорителя се произвеждаше от украинския „Хартроном“, но след 2014 г. Украйна спря доставките за Русия.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Ако забелязвате след 2014 година и анексия на Крим руската космическа програма тръгна стремително надолу защото се оказа, че ключови елементи от ракетите се правят в Украйна.

Още по-показателно за тежкото състояние на космическата техник в Русия е фактът, че разработките отново се правят на базата на балистични ракети РС-18 в различните модификации.

https://lenta.ru/news/2020/06/08/gonci/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *