АкцентСветът

Ren.tv: Песков за ниската смъртност от коронавируса в Русия

(Дез)информация/Анализи

В свое изявление прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не смята данните за ниска смъртност от коронавирусна инфекция за необичайни. Той добави, че Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing /Роспотребнадзор е готов да изясни статистиката на представителите на СЗО.

„Все още се надявам, че нашите епидемиолози ще дадат подходящо обяснение“, заяви представителят на Кремъл.

По-рано директорът на  спешната програма на  СЗО Майкъл Райън нарече „необичайно“, че в Русия смъртността от COVID-19 е по-ниска, отколкото в много други страни. Той обаче предположи, че ниските проценти могат да бъдат обяснени с голям брой тестове за наличието на коронавирус. Имайте предвид, че по този показател Русия е на едно от първите места в света.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Главният патолог на министерството на свободна практика Георги Франк разказа пред  REN TV  за насоките, разработени в Руската федерация . Те казват, че когато се открие коронавирус „при липса на оплаквания, обективна и допълнителна информация, това състояние трябва да се разглежда като„ носител на вируса. “Тези случаи не са включени в статистиката на смъртността и заболеваемостта.

Коментар на АА

Проблемът е интересен и съвсем не в полза на СЗО. По препоръка на СЗО за починали от коронавирус са всички установени с вируса, без значение на други заболявания.  Не случайно обясненията се дават от патолози, за които важат инструкциите в РФ, които ако човек почине от инфаркт, но е носител на вирус се пише за причина за смъртта инфаркт, а не КОВИД-19.

https://ren.tv/news/v-rossii/709839-peskov-vyskazalsia-o-nizkoi-smertnosti-ot-koronavirusa-v-rossii

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *