АкцентБългария

Федеральное Агенство Новостей: Армията на Украйна продава тротил на българите

(Дез)информация/Анализи

Народната милиция на ЛНР съобщава, че украинските военни са транспортирали с камиони тротил в химическия завод „Заря“ в Рубежное в района на Луганск. Веществото се продава за нуждите на българския военен завод „Дунарит“, който произвежда боеприпаси. Tротилът се транспортира от военнослужещи от 93-та механизирана бригада на въоръжените сили под прикритието на химически продукти за растителна защита. Вече са изнесени 16 тона взривни вещества.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Коментар на АА

Тази новина е много важна, защото е увод в историята на странните взривове в български оръжейни заводи и опитите за отравяне на собствениците на Дунарит от страна на руското ГРУ.  Именно приказките за взаимодействие между украинската армия и българските оръжейни заводи по конфликта в Източна Украйна бяха сред основните версии за причините за опитите за убийство на Емелян Гебрев, сина му и изпълнителния директор на неговия завод.

И още по-странното съвпадение между диверсионната дейност на ГРУ и атаките на Делян Пеевски за завземане на бизнеса на българския оръжеен търговец. В тази схема значителна роля се отрежда на български конкурент на Гебрев, приближен до управляващите, с интереси в медийния бизнес.

https://riafan.ru/1284614-donbass-segodnya-vsu-prodayut-trotil-iz-zony-oos-v-bolgariyu-radikaly-verbuyut-molodezh

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *