АкцентСветът

Състудентът на Путин от школата на КГБ – Юрий Швец

Путин се прави на голям мъжкар, но всъщност е едно остаряло вече момче, което иска, преди да напусне тоя свят, да доиграе всички игри, които не е успял да изиграе по време на своето детство

Вярно ли е, че президентът на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин може в най-скоро време да освободи високият държавен пост и кой ще го накара да стори това? Способен ли е Путин да натисне ядреното копче, усещайки, че властта се изплъзва от ръцете му ? Интервю на Дмитрий Гордон (собственик на ТВ „Гордон”) с бившия състудент на Путин от школата на КГБ – о.з. полковник Юрий ЩВЕЦ,

                                                                 ***
Въпрос: Юрий Борисович, каква е прогнозата ви за бъдещето на Путин след всенародното допитване за промени в Конституцията на РФ?

Отговор: Путин, дълго още, няма да се задължи на този пост. По всичко изглежда, че през следващите няколко месеца той ще напусне Кремъл. Нашумелият, напоследък, професор от МГИМО (Московский государственный институт международных отношений) Валерий Соловей е споделил пред свои хора, че Путин е смъртоносно болен. Соловей пред по-широката аудитория използва израза,че поради „непреодолими причини от ли-чен характер Владимир Владимирович ще напусне Кремъл и ще освободи поста пре-зидент на РФ”. Тази обтекаема формулировка би могла да означава,че проблемът е онкологически,но познавайки добре отечествената история, не изключвам възможност-та да бъдат пуснати в употреба (от някои заинтересовани лица) „табакерата на цар Павел І-ви”, „офицерския шал”, радиоактивният полоний и дори – „Новичок”.

В момента Путин „виси” в безтегловност. От една страна той е изтървал контрола над по-голямата част от своите придворни и усеща,че доста хора от антуража му мечтаят той да освободи трона, и да ги „охлаби”. От друга страна потенциалните приемст-веници на властта в Кремъл, които аз наричам „заговорници”, не се осмеляват открито да го свалят от власт, защото знаят,че това ще бъде прекалено груб акт на насилие, даже за Русия..

В РФ сега е възникнала следната ситуация: Путин не е просто „куца патица” (политик, напускащ високия пост, който е заемал).Той вече е изгубил по-голямата част от своя-та президентска власт и сега не му остава нищо друго, освен мирно и тихо да си изка-ра мандата и да излезе на пенсия.

Да, ама той не ще такова бъдеще, защото знае, че го очаква Хага (Трибунал за военно-престъпници) и неприятности от „личен характер”, в координатната система, която ТОЙ е създал, и знае какво ще му се стовари на главата, когато стане „Господин Никой”. За това организира псевдореферендум за промени в Конституцията, за са си осигури пре-зидентския пост до края на земните си дни, знаейки, че неговите потенциални „прием-ственици” няма да му позволят да се кандидатира още веднъж за президент, и ще го принудят да освободи трона, на който те искат да седнат.

Путин навярно е единственият съвременен лидер,който мъкне със себе си лична био-тоалетна при всяко свое излизане от Москва, или при пътуване в чужбина. Здрав човек това не би го направил, нали ?!?  Това ме кара да мисля,че той боледува от някаква сериозна болест,която изисква ежедневно наблюдения на урината и изпражненията му

И още нещо – много важно. Информацията за неговите лични, така да се каже – не-преодолими обстоятелства, нееднократно, подчертавам – нееднократно, се излъчва от (уж) частната радиостанция „Ехото на Москва”, която принадлежи на шефа на „Газ-пром” Алексей Милер, когото народът е нарекъл „Портфейлът” на президента Путин. Смятате ли,че без благословията на най-висшите кръгове в Кремъл, професор Соло-вей би си позволил (по-скоро – биха му позволили) ежеседмично да информира наро-донаселението на РФ за здравословните проблеми на неговия любим президент ?!
Ще ме попитате: ”А кои са тези висши кръгове в Кремъл, които си позволяват, през гла-вата на Путин, да отдават разпореждания по важни за страната дела ?” Отчитайки тесните връзки на главния редактор на въпросната радиостанция с най-близкото обкръжение на Путин, той би си позволил да даде гласност за даден проблем или събитие, само ако е получил нареждане за това от хората, които реално контролират ситуацията в Русия. Иначе той не би си позволил да прояви подобно своеволие.

Ще ви приведа само един пример, за да ви покажа, че Путин вече не е руският самодържец, какъвто той би искал да бъде. Преди месец в Руската Дума (Долната Камара на Народното Събрание) депутатът Александър Карелин излиза на трибуната и предлага, ни в клин – ни в ръкав, в РФ да бъдат проведени предсрочни парла-ментарни избори. Всички го гледат като утрепани, защото такива предложения не се правят по всяко време, и то от неангажиран в политиката депутат, какъвто е борецът класически стил, олимпийският шампион и почетен гражданин на Новосибирск г-н Александър  Карелин. Явно, някой го е накарал, по-скоро – подвел, да предизвика държавният глава, защото след броени минути в залата на народното събрание връхлита запъхтян  Владимир Путин, и още от вратата се нахвърля с обидни думи към Карелин, принуждавайки го да освободи микрофона и да си седне на мястото. Темата е много шчекотлива (деликатна), защото Конституцията и парламентът могат да бъдат променяни само след провеждането на извънредни избори. Същото се отнася и за избора на президент на РФ, а това е последното, от което Путин се нуждае.

Спасява го Валентина Терешкова, която излиза на трибуната и предлага Думата да приеме закон за т.н.„зануляване” на президентските мандати и приемане на „някои” по-правки в Конституцията, чрез които животът на руските граждани,според нея,би станал по-добър, и по-щастлив.Прави впечатление фактът,че първата жена-космонавт не чете от трибуната написан предварително текст, а  прави предложението си „от движение” и с това предизвиква бурни овации сред повечето депутати, присъстващи в залата.

Кой е накарал Карелин да прави такива провокативни предложения от трибуната на Руската Дума, предоставям на вас да го посочите. Ще ви подскажа само, че в никакъв случай идеята не е на Путин. Кой би имал полза от злепоставянето на Путин? Ето къде е заровено кучето ! (Забележка: Руски идиом: Ето къде се крие коренът на проблема !)

Въпрос: Можете ли да подкрепите казаното до тук с още примери ?

Отговор: Да, мога, и ще го направя. Спомняте ли си интервюто на Андрей Ванденко по Проекта ТАСС с Владимир Путин, озаглавено „ 20 въпроса към Владимир Путин”,.

Ще ви попитам направо:”Знаете ли кой даде идея за провеждането на това злополучно интервю с президента на РФ, защото, по мое мнение, то за него бе катастрофално. Ако трябваше още веднъж да се покаже на руския народ, че страната по време на епи-демията от COVID-19 се управлява неадекватно – по-добър формат за излагация на президента, нямаше кой да измисли. След първата среща на живо – със задаването на въпроси и даването на отговори – последваха още няколко серии, макар, да беше оче-видно, че Президентът се излага и че няма човек, който деликатно да му каже да спре, защото ако продължава в същия дух, имиджът му несъмнено ще спадне.

Последните му обръщения към нацията също са провал. Не знам, кой му готви речите, но тези – последните, особено свързаните с мерките срещу пандемията от корона вирус, са под всякаква критика. Нима той не разбира, че някои негови „приближени” правят опити да го „изпързалят”, да полети надолу по пистата и да не може да спре !?!

Ето – такава е ситуацията у нас, през последните два месеца. Затова аз не знам какво конкретно иска да каже професор Соловей, когато говори за „обстоятелства от личен характер”, които биха могли да бъдат причината за освобождаването на високия дър-жавен пост от Владимир Владимирович Путин. Както казах в началото на интервюто: Това може да е онкологичен проблем, но може да е и нещо, изискващо използването на „Новичок”. Може би, след време, ще научим истината.

В страната ни (РФ) има натрупано голямо количество негативна енергия, която достига своите критични стойности, и за да не избухне взрив, трябва да се изхвърли излишният баласт, а този баласт се нарича Путин. Ако това не стане, ударът по руската иконо-мика ще бъде страшен. Не преувеличавам. При продължаващите санкции от страна на САЩ, на страните от Британската общност и на тези от Европейския Съюз (ЕС), Русия много трудно, да не кажа – невъзможно, би могла от излезе от тази страшна икономи-ческа криза, която вече като октопод я обгръща от всички страни, без външна помощ. Мога да ви се подпиша под следните мои думи: „Никой няма да снеме санкциите, нало-жени на РФ от трите икономически супер сили, докато Путин продължава да стиска юздите на властта в тази страна”.

Имам информация от сигурни източници в Кремъл, че те (Швец визира бъдещите поте-нциални приемственици на Путин) вече имат изработен план: Да се отърсят от излиш-ния баласт, след което да открият нова страница в руско-американските взаимо-отношения. С една дума ТЕ се канят да повторят случилото се през есента на 1991 година, когато след неуспешния путч на „верните сталинисти” от ГКЧП (Государствен-ный Комитет по чрезвычайному положению) против Горбачов, верният нему съветско-руски елит в Кремъл взе решение да потърси помощ от американските си приятели (президент по това време беше Джордж Хърбърт Уокър Буш – баща) и да отвори нова страница в руско-американските отношения. Тогава те го направиха и успяха.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни




Сега бунтът против Путин може да бъде оглавен от двамата му най-близки приятели – Патрушев и Бортников. Те са оцапани с кръв и е повече от вероятно да детронират Пу-тин,за да измият кървавите следи по ръцете си и продължат да бъдат на върха „чисти”

Въпрос: Да допуснем,че аз приема вашата гледна точка за готвещото се спу- скане на Путин по „пързалката”. Разбирам също защо той иска да промени конституцията, разбирам че е омръзнал на умните и интелигентни руснаци, само не разбирам защо сочите Патрушев и Бортников за негови „екзекутори”.

Отговор: Защото „бунтът на кораба”, както учи световната практика, е успешен само тогава, когато е организиран и ръководен от най-верните съратници на предвиденият за смяна капитан на кораба. В конкретният случай това са двамата му приятели от силовите структури Патрушев и Бортников. Смятам, че в тандема лидира секретарят на Съвета по безопасност на РФ Николай Патрушев, а шефът на ФСБ Александър  Бортников ще му пази фланговете от непредвидени издънки. Да не забравяме,че всич-ки са подкупни и изненади могат да се очакват от всякъде.

Защо се спрях на тези хора ? Защото, както споменах по-горе, те са оплескани с кръв – заедно с Путин, а всички знаят, че връзките споени с кръв са най-силни. Спомнете си взривените, уж заради терористи, жилищни блокове и училища към края на 90-те. Зад тях стои Патрушев, който в онези бурни години оглавяваше ФСБ и носи пряка отго-ворност за стотиците убити и ранени.Това, ако нямате нищо против, се нарича терори-зъм, това е масово убийство на наши сънародници, заради престъпните амбиции на някои ръководители да станат руски самодръжци. 

Друга тема е незаконната търговия с дрога, от Латинска Америка – през  Русия към За-падна Европа и САЩ, която направи много хора от Путиновото обкръжение богати. Ще ви припомня за големия кокаинов удар на тогавашния директор на ФСБ Патрушев, който бе наредил на посланика ни в Аржентина, да поеме на „отговорно пазене”  в  рус-кото посолство в Буенос Айрес, около  500 кг чист кокаин. След известно време той  лично пристига в Аржентина, прибира стоката и я откарва в Санкт Петербург с под-чиненият му ведомствен самолет. Всичко това е станало със знанието и благосло-вията на Владимир Путин. Пак с негово знание се организира и пуска в действие въздушен и морски мост за доставянето на наркотици от колумбийския картел „Кали” в Санкт Петербург, а от там – с доверени нему  куриери – към  Европа и САЩ.

Не говоря празни приказки, защото разполагам с всички необходими документи за до-казване на престъпните наркосделки. Ще ви припомня, че през 2000 година немската полиция във ФРГ, заедно с разследващите специализирани органи, проведоха задъл-бочено разследване по дейността на групата СПАГ. Причината за засиления интерес на специализираните германски служби към тази престъпна група, се обяснява с факта, че в нея е участвал бившия финансов министър на Лихтенщайн и един зам. министър от германското правителство на канцлера Герхард Шрьодер (Ку-ку !). Всичко казано до тук е интересно да се знае, но за нас – руснаците – е по важно да научим, че разследващите топ-полицаи на ГФР са открили в изобличаващите документи името на  Владимир Путин. Оказва се, че въпросната група СПАГ, с доказаното активно участие на др.Путин, е открила филиал в Санкт Петербург,който под „мъдрото” ръководство на Владимир Борсуков, с прякора – Кумарин, развива трескава дейност за бързо и (не) законно обогатяване на видни петербургски политици и бизнесмени. По-интересното е, че въпросният Кумарин е бил известен в подземния свят като „нощният губернатор” на Ленинград (Петербург), а още по-интересното е, че младият Володя Путин, преди да стане „голям човек”, е работил за него.

Искам да разсея един слух за Путин, че той бил кръстникът на целия бандитски Петер-бург. Това не е вярно. С документи мога да докажа, че Кумарин (Борсуков) е бил кръстникът на Ленинградската Мафия в края на 90-те и началото на новия век, а младия Володя е бил при него момче за всичко.

По-късно, при кметуването на Анатолий Собчак, нещата се променят, но това е тема за друг разговор. По-важното е, че Кумарин излежава доживотна присъда в руски затвор, в компанията на осъдени бандити от т.н. Тамбовска Групировка, и че всички те са дали обет да мълчат за контактите си с Путин през 90-те години на миналия век, ако искат още да поживеят. Фактът, че Кумарин и сие са живи, означава, че те стриктно спазват  договора за омерта. Умни хора !

И още един допълнителен щрих към казаното дотук, който ми дава основание да из-кажа предположението, че Путин е „пътник”. Въпросният Кумарин е бил президент на руския филиал на германската групировка СПАГ, а Путин е бил негов щатен съветник с висока заплата (знаел е немски и е имал много връзки в Германия). Получавал е пари от Кумарин за тази си дейност, чак до назначаването му за премиер на РФ през 2008 год. Това навсякъде – в цивилизования свят – се нарича конфликт на интереси.

Малко хора знаят, че по нареждане на канцлера Герхард Шрьодер ( 1998 – 2005 ) раз-следването на групировката СПАГ в Германия е прекратено, а събираните до тогава документи и доказателства за незаконен наркобизнес – унищожени. По-късно, когато Путин вече е президент на РФ, Шрьодер освобождава поста на немски канцлер и от-пътува за Москва, където го приемат с отворени обятия и го назначават с висока заплата в ръководните органи на „Газпром”.

През 2017 год. е „законно избран” за председател на Съвета на директорите на петролния гигант „Роснефт” АД. Преди броени дни го „преизбраха” за президент на „Роснефт” и освен това го назначиха за  председател на комисията на акционерите на Nord Stream 2 AG (оператор на „Северен поток 2“). Да му е честито. „Способен” човек. Знаете, че това дразни американците, и те са намекнали на канещите се да управляват РФ, че докато руснаците сами не си почистят „авгиевите обори”, не могат да разчитат за отмяна на санкциите, и за бъдеща финансова-технологична помощ от американска страна. Точно това ме кара да мисля, че за да измият цялата натрупала се мръсотия, руските „боляри” трябва да принесат някого в жертва, и по всички личи, че този някой ще е Путин. Спомняте ли си как „елегантно” путчистите през есента на 1991 год. наредиха на  Гор-бачов да се затвори в черноморския балнеоложки център „Форос”, и там да лекува разклатената си психика. Той безропотно се съгласи и отлетя да се лекува, но след броени дни Елцин оглави контра преврата  срещу ГКЧП и прибра Горбачов в Москва.

И сега нещо подобно биха могли да спретнат новите мераклии за президентския пост. В един прекрасен ден ТЕ могат да излъчат по всички ТВ и радиостанции следното съ-общение:„Дами и господа, с голямо неудоволствие ви информираме,че господин Путин получи психично разстройство и се налага да бъде откаран в специализирано бол-нично заведение. През последните дни той на няколко пъти доведе света до прага на термоядрената война, и това ни принуди да го изолираме, за да спасим света от ядрен апокалипсис.

Поради липсата на вицепрезидент  Държавният съвет на РФ помоли  г-н  РМТ (не е важно кого) да изпълнява тази длъжност до завръщането на титуляра, или ако това е невъзможно – до избирането на нов президент, след произвеждането на демократични предсрочни президентски избори до …….. (дата)”.

Въпрос: Допускате ли, че Ако Владимир Путин не се подчини на призивите на неговите съратници, да напусне Кремъл доброволно, да се стигне и до него-вото физическо отстраняване.

Отговор:  Разбира се,че допускам. Путин е длъжен, както казва професор Соловей, да си тръгне от поста президент на РФ, по причини от личен характер, който тегнат над главата му с непреодолима сила. Както споменах и по-преди, това може да бъде онко-логия, или сребърна табакера с ароматни цигари, или красив и здрав  офицерски шал, или провереният в практиката „Новичок”. Спомням си как, бидейки в КГБ, за първи път посетих тази свръх секретна лаборатория извън Москва и се запознах на място със 117 продукта, които могат да ти създадат непреодолими причини от личен характер”

Въпрос: По време на социализма Вие сте работили в резидентурата на КГБ във Вашингтон – леговището на американския империализъм, и да не ви раз-крият техните контра разузнавателни органи, означава само едно – че сте умен, опитен, блестящ специалист. Кажете ми, моля Ви, ако сте шеф на ФСБ сега, как бихте постъпили с Путин ?

Отговор: Не случайно одеве ви споменах за  случая с Горбачов през 1991 година. Аз не съм кръвожаден човек и затова предпочитам по-меките форми за отстраняване на неподходящи бивши държавни ръководители, или големи началници от спецслужбите.

Бих изолирал г-н Путин в една чудесна психиатрична клиника – със всички екстри, но без възможности за контакти с външния свят – и бих го уговорил,че в негов интерес е да проведе пълен курс на лечение. Ще му внуша, че е бил подложен на страшен  пси-хологически стрес, който го е лишил от възможността да приема адекватни управ-ленчески решения, и затова ние – най-близките му приятели и съмишленици – го отстраняваме ВРЕМЕННО от длъжност, докато се излекува и стане предишният Путин, какъвто  всички  познаваме и обичаме.

А че Путин е опасен не само за Америка, но и за Русия, и въобще – за целия свят, е повече от очевидно. Ще ви припомня неговото изказване след анексията на Крим. Пом-ните ли документалния филм за неговата „епохална победа” през 2014 год.,когато той с чувство на гордост  разкриваше подробности от дейността на „миролюбивите зелени човечета” по безкръвното завладяване на чуждата територия, и с какво самочувствие информира светът, че по негова заповед всички боеготови руски ракетно-ядрени части и подразделения били готови да нанесат съкрушителен удар по враговете на Руския Свят. Не съм сигурен,че той е разбирал в този момент, колко е близко светът до един неочакван и никому ненужен ядрен конфликт.Погледът му беше налудничав и плашещ.

В резултат на тези авантюристични негови действия възникна опасна конфронтация между Русия и Запада (преди всичко – със САЩ и НАТО), която и до днес – вече шеста година – не е преодоляна, а това разумните хора, и у нас и в САЩ, няма да позволят повече да продължава.

Въпрос: В последно време все повече се говори,че Путин би могъл да се съ-гласи да освободи президентския пост, ако не му попречат да започне голя-мата война за възстановяването на СССР, включително и с използването на ядрено оръжие, обладан от идеята да се запише със златни букви в отечес-твената история като цар–обединител, Вие,  вярвате ли на тези слухове ?

Отговор: Този тезис го разпространяват в публичното пространство познатите нам проф. Валери Соловей и дълбоко уважаваният от мен политолог Андрей Пионтковски.

Аз, по принцип, съм съгласен с техните тезиси, но тук му е мястото да кажа, че има и някои нюанси. Сигурен съм, че ако Путин знае, кога ще умре, час преди това ще натис-не кнопката за изстрелване на руските ядрени ракети, но …. той не стои непрекъснато зад пулта с въпросните кнопки. Той ще подаде по секретния телефон заповед до министъра на отбраната за изстрелване на ракетите, но не знае как ще реагират на тази налудничава заповед стотиците руски военнослужещи, които носят бойно дежур-ство по различните военни бази с атомно оръжие на РФ. Всички те имат родители, семейства, деца, приятели, които обичат и едва ли биха искали те да умрат, заради болните амбиции на един стар и болен, отиващ си човек.А за да не се стигне до подоб-на критична ситуация, застрашаваща световния мир, е по-добре да се предприемат превантивни мерки (от разумните хора по върховете на властта), и на кремълският палавник  да  му  бъде  отнета опасната играчка.

Въпрос: Юрий Борисович, последен въпрос: Какво бъдеще, според вас, очаква Владимир Путин ?

Отговор: Нееднократно съм казвал, че го очаква страшна съдба. Той трябва да се моли на Бог ракът (онкологичното му заболяване) да го покоси по-рано, преди срещу него да бъдат предприети някакви „активни мероприятия”. Това, неговите колеги – и приятели и неприятели – отлично го знаят и си дават сметка, че всеки изминат ден, през който той продължава да играе ролята на „всероссийский самодержец”, ги отдалечава от възможността, те – някой ден – да седнат на този трон.

Сигурен съм, че той със зъби и нокти ще драпа да си запази трона на който седи, до момента, в който почувства, че няма повече физически и ментални способности да управлява тази огромна страна.

Това „другарите” му няма да го допуснат.

Повече от сигурен съм, че той – въпреки съпротивата му – ще бъде принуден от своите „приятели” да напусне Кремъл, и  да  се  оттегли  на „заслужен отдих”.

Поживьом – увидим !

Благодаря за вниманието.

Оригинален текст: https://gordonua.com/publications/sokursnik-putina-shvec-putin-igrun-staryy-malchik-kotoryy-igraet-v-igry-v-kotorye-ne-doigral-v-detstve-1494350.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *