Светът

IES ENERGY BRIEF: Байдън: „Няма да забраня фракинга“

01.9.2020, axios.com

Джо Байдън опроверга твърдението на президента Тръмп, че кандидатът от Демократическата партия ще се стреми да забрани фракинга, метода за добив на нефт и газ, който позволи през последното десетилетие  нарастване на добива в САЩ.

Защо има значение: Забележките дойдоха по време на реч на Тръмп  в Пенсилвания през 2016 г. (щатът, където двете големи политически партии имат сходни нива на подкрепа сред избирателите, считани за важни при определянето на общия резултат от президентските избори), където развитието на природен газ с възможност за фракинг е основна индустрия. Наблизо е Охайо, който Тръмп също спечели, също  голям щат за добив на газ.

„Не забранявам фракинга. Нека го кажа отново. Не забранявам фракинга. Без значение колко пъти Доналд Тръмп лъже за мен“, каза Байдън.

Ретроспекция: Част от объркването около политиката на Байдън произтича от дебат през март със сенатор Бърни Сандърс, когато Байдън каза: „Няма нов фракинг“.

Енергийната и климатична платформа на Байдън има за цел да осуети ново развитие на петрола и газа във федералните земи и води, но не призовава за национална забрана на фракинга, който би засегнал частни земи, където е съсредоточен бумът на петрола и газа в страната.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




По-късно неговата кампания изясни, че Байдън рестартира съществуващата си платформа – не подкрепя призива на Сандърс за национална забрана.

Подобна забрана ще изисква действия на Конгреса, което е изключително малко вероятно.

Къде се случи това: По време на речта си Байдън популяризира подкрепата си за възобновяеми енергийни източници, докато подчерта, че не подкрепя забраната за фракинг.

„Ние не просто ще изградим нещата така, както са били преди, ние ще ги изградим отново по-добре с добре платени работни места, изграждане на национални пътищата, мостове, слънчеви и вятърни инсталици.“

Той призова за „стратегия за чиста енергия, която да има място точно тук, в Западна Пенсилвания“.

Да, но: Въпреки че той не подкрепя забраната за фракинг, цялостната платформа на Байдън призовава за ускорен преход от изкопаеми горива чрез няколко политики, включително цел до 2035 г. за 100% безвъглеродна енергия.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *