АкцентСветът

IES ENERGY BRIEF: Русия и Турция обсъждат дългосрочно споразумение за транзит на газ

02.08.2021, lawtek.ru

Русия и Турция обсъждат дългосрочно споразумение за газов  транзит през турска територия, заяви вицепремиерът на Русия Александър Новак след заседание на руско-турска междуправителствена комисия.

„Обсъдихме подробно ситуацията с изпълнението на най -големите ни проекти: изграждането на газопровода Турски поток и съответно изпълнението на споразумението за транзит през Турция“, каза Новак.

„Имаме работна група за газа, която обсъди въпросите, които съществуват между Газпром, Газпром експорт и BOTAS, относно подписването на споразумение за транзит на газ. Има някои нюанси, търговски въпроси, но е по -добре да попитате компаниите“ – каза по -късно Новак пред репортери.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи. Подкрепете ни.




Той уточни, че „говорим за сключване на дългосрочно споразумение за транзит на газ“.

Новак добави още, че по време на срещата е обсъдено изпълнението на проекта за изграждането на атомната електроцентрала Аккую в Турция. Вицепремиерът отбеляза, че турската страна е поискала да осигури през 2023 г. въвеждането в експлоатация на първия блок на атомната електроцентрала, което да съвпадне със отбелязване стогодишнината от основаването на Турската република.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *