АкцентАлтернативата-анализиБългария

От кандидатите за директор никой не може да помогне на БНТ в тази ситуация

Националната телевизия винаги ще бъде контролирана през парите, които й се дават и които й се взимат

Националната телевизия винаги ще бъде контролирана през парите, които й се дават и които й се взимат, от кандидатите за директор никой не може да й помогне в тази ситуация. Това каза в предаването „Алтернативата” журналистът Копринка Червенкова. Сравнявайки кандидатите – Емил Кошлуков и Венелин Петков – тя поясни, че и пред двамата стоят въпросителни. Журналистът поясни, че присъствието на Кошлуков в БНТ създава имиджов проблем за телевизията, при предишния негов избор е станало ясно, че е посочен от властта тогава и затова е имало срещу него множество протести.

Червенкова посочи, че в Националната телевизия има добри неща, а Кошлуков много добре взима завоя, той вече не е така откровено обслужващ предишната власт на Борисов. Тя допусна, че маневрите на досегашния генерален директор на БНТ могат и да го спасят на поста. Червенкова обърна внимание, че на зададени от членовете на СЕМ ключови въпроси Емил Кошлуков не е отговорил. Що се отнася до Венелин Петков Червенкова каза, че за нея не става ясно, той защо е бил освободен от поста главен продуцент и директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в БТВ. Този въпрос тя смята, че остава открит. Тя обърна внимание, че в своето изказване Венелин Петков е казал, че БНТ трябва да е конкурент на БТВ и на Нова телевизия, което тя смята за нередно. Защото Националната телевизия няма функциите на търговска телевизия и не може да й бъде конкурент. Копринка Червенкова каза още, че доскоро се е смятало, че Венелин Петков е изборът на новата власт, но поради деактуализирането й това едва ли вече ще има значение. Тя предположи, че Емил Кошлуков ще остане на поста си в БНТ.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *