АкцентБългария

ДБ ще подкрепи единствено здраво, прогресивно и реформаторско правителство

Не мога да потвърдя информацията за кандидатурата ми за кмет на Бургас и до този момент не съм я обмислял, заяви в студиото на Алтернативата Димитър Найденов, депутат от ДБ.

Нямаме намерение да участваме в преговори за подкрепа на първия мандат на ГЕРБ, както и да се отзовем на срещата в неделя, защото те нямат изразен политически мандат, а както е установено в Конституцията, разговор за политики ДБ води единствено в рамките на НС.

ДБ ясно декларира, че няма да подкрепи под никаква форма мандат за управление на ГЕРБ по една много проста причина – те отказват да признаят корупцията, която менажират през последните 12 години, и подкрепят съдебната реформа само на думи. Подобни едри престъпления се разследват от НСС, а там се наблюдава монопол върху тези разследвания.   

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




ГЕРБ разполагаха с много време да се реформират отвътре, но отказаха да го направят и цялата партия на практика е впрегната да осигурява имунитета на Борисов срещу наказателно преследване или пък срещу всички внесени срещу него сигнали.

По повод войната ДБ има категорична позиция – Путин трябва да бъде спрян още в Украйна. На практика проблемът с корупцията е проблем на националната ни сигурност, защото през корупцията службите ни са сериозно пробити и все още не са почистени от чуждото влияние. ДБ е наясно, че в момента има шанс за редовно правителство през втория мандат, но от ПП зависи какво ще се случи с него и тогава ДБ би подкрепила и предоставянето на оръжие на Украйна, и съдебната реформа.

ДБ е поела ангажимента през избирателите си да подкрепи единствено здраво, прогресивно и реформаторско правителство, но само от мандатоносителя зависи кои ще са участниците в подобна формация.

По време на криза всяка партия в опозиция печели дивиденти, но това не е добре за страната. От ДБ сме показали и доказали, че можем да управляваме при това без да произвеждаме скандали. Единствено независимата прокуратура ще позволи да извадим спора за това кой е корумпиран и кой – не. Обаче докато такава липсва, ние изпадаме в политическата невъзможност да подкрепим мандат на ГЕРБ.

По повод присъствието на Митрофанова на откриването на предстоящото НС, Найденов коментира, че е добре да се върви по пътя на дипломацията, но само тогава когато има паритет на силите за мирно решаване на конфликта чрез преговори. Трудно мога да уважавам политици, които се заиграват със страховете на хората като президента Радев, който заяви че ДБ се опитват да тласнат страната във война, което е дълбоко невярно твърдение, каза в заключение депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *